Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Eifel en Ahr

Vanuit Nederland is de Eifel het dichtstbijzijnde gebied met echte bergen. Het gebied begint net over de grens bij Aken en eindigt aan de Moezel bij Trier. De hoofdrol is hier weggelegd voor de natuur, die de ideale coulisse vormt voor een actieve vakantie. Het landschap is ongekend veelzijdig: grote bossen met naald- en loofbomen worden afgewisseld met velden, weiden en boomgaarden, heide- en veenland-

schappen.

Op het water en aan de oevers van de vele riviertjes en beken, vijftien (stuw)meren en de vulkanische meren kan de vakantieganger zich uitstekend vermaken. Schilderachtige vakwerkdorpjes en historische stadjes liggen verstrooid in het landschap. De smalle steegjes en de vakwerkhuizen in Monschau geven het gevoel met de tijdmachine een paar eeuwen terug te zijn gezet.

Te voet en met de fiets

De Eifel heeft een uitgebreid netwerk van thematische wandel- en fietsroutes. Zowel de recreatieve fietser als de geoefende fietser komt hier aan zijn trekken. De Maaren-Moezel-fietsroute of de Erft-

fietsroute zijn door hun geringe stijgingspercentages ideaal als u het kalm aan wilt doen. De Vulkaanfiets- route-Eifel is eerder geschikt voor de sportieve fietser die niet tegen een flinke klimpartij opziet. Voor de natuurliefhebber die graag te voet onderweg is, is de 313 km lange wandelroute Eifelsteig ideaal. De grotendeels over onverharde paden verlopende route ligt tussen Aken en Trier en voert door de indrukwekkende landschappen van de Hogen Venen, het Natuurpark Eifel en het Vulkaneifel European Geopark.

Natuur in de hoofdrol

In het Nationale Park Eifel mag de natuur weer haar gang gaan en zijn wel 930 bedreigde dier- en plantensoorten te vinden. Het Duits-Belgische Natuurpark, de Hoge Venen, is landschappelijk zeer afwisselend met de fantastische kleuren in de Kalkeifel, de weidse bergruggen van de Hocheifel en de uitlopers van de Vulkaaneifel. Het gebied is uitermate geschikt om te wandelen, te fietsen of een andere sportieve activiteit in de vrije natuur uit te oefenen.
En overal treft u de sporen aan van de rijke geschiedenis: grotten uit de steentijd, overblijfselen van de Romeinen, meer dan 100 burchten, kastelen en kloosters. Het Natuurpark Zuid-Eifel grenst aan Luxemburg en biedt een combinatie van schilderachtige dalen van riviertjes als de Enz, Prüm en de Nims, grillige rotsformaties van het Ferschweiler Plateau en uitgestrekte bossen van de Islek op het drielandenpunt van Duitsland, België en Luxemburg.

Het Ahrdal: paradijs voor liefhebbers van rode wijn

Op de heuvels aan weerszijden van de rivier de Ahr heerst door de leistenen ondergrond een bijna mediterraan klimaat, waardoor van de druiven die men hier verbouwt een zeer bijzondere rode wijn kan worden gemaakt. Het Ahrdal is weliswaar een van de kleinste wijnbouwgebieden van Duitsland, maar de Blaue Spätburgunder en de Portugieser hebben een grote schare aan liefhebbers.
Het Ahrdal is echt iets voor de romantische ziel: de Ahr geldt als de ‘wildste dochter van de Rijn’. De rivier heeft zich met moeite een bochtige weg gebaand door de grillige rotspartijen van het middelgebergte. Het spectaculairst is het gedeelte tussen Altenahr en Ahrweiler. Bad Neuenahr is, zoals de naam al aangeeft, een kuuroord met een prachtige wijk waar alles om lichamelijk welzijn draait. Het aangrenzende Ahrweiler daarentegen heeft een middeleeuws centrum met een groot aantal vakwerkhuizen.

Informatie

Eifel Tourismus Gesellschaft mbH
Kalvarienbergstraße 1
D - 54595 Prüm

T +49 (0)65 51 96560
Email
Internet

 

Ahrtal-Tourismus
Bad Neuenahr-Ahrweiler e.V.
Hauptstr. 80
D - 53474 Bad Neuenahr-Ahrweiler

T +49 (0)2641-9171-0
Email

Internet

Kaart

 

Zin gekregen om naar de Eifel te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar de Eifel bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze

Wandelvakantie op de Eifelsteig

7 dagen | LO | verschillende varianten mogelijk | incl. bagagevervoer