Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Hand in hand: Moezel en wijn

De rivier de Moezel met de aan weerszijden gelegen uitgestrekte wijngaarden vormen het perfecte decor voor een actieve of culinaire vakantie. De Moezelstreek is niet voor niets een van de meest geliefde vakantiegebieden van de Nederlanders en Belgen. Vanaf Trier baant de rivier zich een bochtige weg tussen de bergruggen van de Eifel en de Hunsrück om in Koblenz bij het beroemde Deutsches Eck in de Rijn uit te monden. Aan de oevers liggen pittoreske dorpjes en stadjes. Hoog boven de rivier torenen talrijke kastelen, burchten en ruïnes uit. Het milde klimaat is niet alleen geschikt voor wijnbouw, maar ook voor een welbestede vakantie in elk seizoen.

 

Moezel en wijn: een 2000 jaar oude traditie

De Romeinen wisten al dat de glooiende heuvels en de bodemsoort de perfecte basis vormden voor een goede wijn. De smalle en diepe rivierdalen in combinatie met de met leisteen bedekte bodem waarin overdag de warmte wordt opgeslagen die ’s nachts aan de druivenstokken wordt afgegeven, zijn ideaal voor een van Duitslands beste wijnen: de Riesling. Overal in het Moezeldal kunt u bij de wijnboer zelf de wijn proeven, vaak in combinatie met regionale specialiteiten. In september vindt er elk weekend wel ergens een gezellig wijnfeest plaats.

 

Die Romeinen waren misschien zo gek nog niet

Of het nu de oudste of een van oudste steden van Duitsland is, is eigenlijk niet belangrijk: nergens zijn meer Romeinse overblijfselen te vinden dan in Trier. Waarschijnlijk was het Keizer Augustus zelf die in 16 v.Chr. de stad stichtte. Het symbool van de stad is de Porta Nigra, de imposante Romeinse stadspoort uit de 2de eeuw. Maar ook de sobere Aula Platina, gebouwd als de troonzaal van keizer Constantijn, het amfitheater en de restanten van het keizerlijke badhuis de Kaiserthermen maken duidelijk dat Trier in de Romeinse tijd een belangrijke stad was. Op verschillende plekken langs de Moezel zijn restanten van Romeinse bouwwerken te vinden, zoals de Villa Mehring of de Romeinse wijnpers in Piesfort.

 

Fietsen langs en wandelen hoog boven de rivier

Met meer dan 1000 km uitstekende fietspaden door het afwisselende landschap met romantische stadjes en dorpjes zijn er volop mogelijkheden voor een relaxte fietsvakantie. Om de spreekwoordelijke gastvrijheid van de mensen in deze streek komt u niet heen. Op de Moezelfietsroute of op de Romeinse route is meer te beleven dan alleen een mooi landschap. Uniek zijn de Moezelhoogtepaden, wandelpaden gelegen tussen de wijngaarden op de berg met adembenemende vergezichten op de lager gelegen rivier. Het langeafstandswandelpad Moselsteig is 365 km lang en is een geweldige manier om het wijn- en cultuurlandschap van de Moezel te ontdekken.

 


Vakantietips aan de Moezel


Informatie

Mosellandtouristik GmbH
Kordelweg 1
D-54470 Bernkastel-Kues

T +49 0(6531) 97330
E-mail
Internet

Karte


 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze