Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Aken

Aken is de stad van Karel de Grote, koning der Franken, keizer van het Westen. De man regeerde met veel succes van het jaar 768 tot aan zijn dood in 814. Hij wist het Frankische Rijk flink uit te breiden en bracht een voor die tijd ongekende welvaart. Hoewel de Aken ook al in de Romeinse tijd een bekende stad was, is het Karel de Grote die altijd aan de stad verbonden zal blijven.

De Dom van Aken

Centraal in de stad ligt de gigantische Dom. Een meesterwerk van gotiek en barok. Maar de Dom is meer. De basis van de kathedraal die er nu staat is de hofkerk die deel uitmaakte van het paleis van Karel de Grote. Herkenbaar is nog het Byzantijnse schip van de kathedraal dat gebouwd werd rond 800. De kathedraal staat geheel terecht op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

 

Route Charlemagne

Het paleis van Karel de Grote, de 'palts' is sinds zijn heerschappij vele malen verbouwd en herbouwd en fungeert nu als stadhuis. Het enige herkenbare stukje is het binnenplein van het paleis, dat nog steeds tussen de gebouwen van het stadhuis ligt. De buitenkant van het stadhuis zoals die nu te zien is, is een prachtig gotisch bouwwerk dat uit de 14e eeuw stamt. ‘Centre Charlemagne’ aan de Katschhof, de binnenplaats van het paleis, is het centrale  informatiecentrum over Karel de Grote en het begin van de ‘Route Charlemagne’. Behalve langs Dom en stadhuis, voert de route ook langs bijvoorbeeld het Haus Löwenstein. Niet omdat dit gebouw uit Karels tijd stamt, maar omdat hier een interactieve tentoonstelling is die de sociaal-economische geschiedenis van Aken in een Europese context stelt. En Karel de Grote staat aan de oorsprong daarvan.

 

Modern Aken is een levendige stad, rijk geworden door het omliggende steenkoolgebied. Een sfeervolle stad, met een uitstekend winkelaanbod en een gezellig uitgaansleven. Probeer u geluk bijvoorbeeld eens in het casino.


Informatie

Aachen tourist service

Friedrich-Wilhelm-Platz

D-52062 Aachen

 

T +49 (0)241 1802960

E-mail

Internet

Kaart

 

Zin gekregen om naar Aachen te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar Aachen bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.

 

 

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze