Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Ruhrgebied - de nieuwe metropool RUHR

Een industriegebied is het Ruhrgebied nog steeds, maar de vervuilende steenkoolmijnen hebben plaats gemaakt voor veel schonere machine- en elektronicafabrieken. En veel groen is er tegenwoodig ook. Nergens in Duitsland is er zoveel industrieel erfgoed dat een nieuwe, vaak culturele, functie heeft gekregen. Niet voor niets was het Ruhrgebied in 2010 Cultuurhoofdstad van Europa.

 

De locatie Kulturhafen RUHR

Maritieme flair midden in het Ruhrgebied en uitzonderlijke architectonische hoogtepunten zijn de kenmerken van de innenhaven van Duisburg. Daarnaast treft u hier ook kunstexposities aan van wereldformaat. Bezoek ook het Aquarius Wassermuseum in Mülheim an der Ruhr, waar u alles te weten komt over het thema water.

 

RUHR - spektakulär & populär

De zone Ruhr - spectaculair en populair heeft met zijn CentrO in Oberhausen een van de grootste winkel- en belevingscentra in Europa te bieden. Een expositie in de Gasometer staat garant voor cultureel genot. In Bottrop staat de langste skihal ter wereld waar u het hele jaar door plezier kunt beleven aan wintersport. Het ZOOM Belevingspark in Gelsen-

kirchen kunt u de boeiende dieren-

wereld van alle continenten vinden. Bovendien komt het hele gezin aan zijn trekken in het Movie Park Germany in Bottrop-Kirchhellen.

 

Kunst und Kreativität RUHR

Het UNESCO werelderfgoed Zollverein in Essen, dat in gebruik is als creatief centrum en als hoofdbureau van de cul-

turele hoofdstad RUHR.2010, symboliseert als bijna geen ander monumentaal industrieel complex de ontwikkeling die het Ruhrgebied doorgemaakt heeft tot culturele agglomeratie. Na een afwisselende dag is een bezoek aan het Musiktheater im Revier in Gelsen-

kirchen de juiste keuze. Het theater dat, zowel kunstzinnig als architectonisch opvalt, biedt een uitstekend programma ter gelegenheid in het kader van de culturele hoofdstad. Of breng een bezoek aan het Nordsternpark in Gelsenkirchen, een symbiose van industriële cultuur en natuur.

 

Festspielplatz RUHR

Bochum heeft een grote traditie als stad van het theater- en uitgaansleven en is met zijn Jahrhunderthalle ieder jaar weer de plaats waar talrijke buitengewone festivals en evenementen worden georganiseerd. Niet ver daarvandaan kunt u het Deutsche Bergbau-Museum (Duitse Mijnbouw-

museum) bezichtigen. Vooral de moeite waard is een bezoek aan Hattingen met zijn oude, schilderachtige centrum en de Henrichshütte, de oudste nog bewaard gebleven hoogoven in het vroegere kolen- en staalgebied. Met meer dan vier miljoen bezoekers is de Cranger Kirmes (de kermis in Crangen) een van de grootste volksfeesten van het land.

 

RUHR kreativ

Dortmund, stad van voetbal en bier, is met de Dortmunder U, waarop kunst, creativiteit en de media hun stempel hebben gedrukt, tegenwoordig een van de creatieve centra in het nieuwe stedelijke gebied. U moet beslist een bezoek inplannen aan de kunstwijk in Hagen met zijn internationale en moderne kunst. Lichtpunten van een heel andere soort zijn te vinden in het Lichtkunstzentrum Unna. Ook in het Openluchtmuseum van Hagen valt er voor de bezoekers heel wat te beleven. In de meeste ambachtelijke bedrijven wordt nog steeds gewerkt en geproduceerd.


Informatie

Ruhr Tourismus GmbH
Centroallee 261
D-46047 Oberhausen

T +49 (0)1805 181620
E-mail
Internet

Kaart

 

Zin gekregen om naar het Ruhrgebied te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar Ruhrgebied bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.


 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze