Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Noordrijn-Westfalen

Noordrijn-Westfalen is waarschijnlijk het bij Nederlanders bekendste stuk van Duitsland. In het Westen grenst het aan Nederland en de meeste steden zijn per trein of per auto goed bereikbaar. Duizenden Nederlanders trekken er ieder jaar op uit om de kerstmarkten van Münster, Dortmund of Düsseldorf te bezoeken. Veel Nederlanders gaan winkelen in de grote warenhuizen in de oude binnensteden of in het moderne CentrO in Oberhausen. Maar Noordrijn-Westfalen is ook de Romeinse geschiedenis bij Xanten, de moderne kunst in Museum Kurhaus Kleve, de bakermat van de Oranje-Nassaus en een fiets- en wandelparadijs.

 

Eendaagse en meerdaagse wandel- en fietsroutes

Minder bekend is dat Noordrijn-Westfalen prachtige natuurgebieden heeft. Van het agrarische landschap in het Münsterland, de bossen van het Teutoburgerwoud tot de bergen in Siegerland-Wittgenstein. Door de hele staat zijn kilometerslange fietsroutes en wandelroutes aangelegd. Hoogtepunten zijn de fietsroute 100-Schlösser-fietsroute en de wandelroute Rothaarsteig. Maar er zijn er veel meer. Nieuw is bijvoorbeeld de fietsroute door historische stadjes in Noordrijn-Westfalen. Alle routes zijn duidelijk bewegwijzerd en voor alle routes zijn routebeschrijvingen verkrijgbaar. Ook voor Nordic Walking, mountainbiken en langlaufen zijn veel routes uitgezet. Skiën kan in de winter in Winterberg op de hoogste top van de regio: de 842 meter hoge Kahler Asten.

 

Stuwmeren, vakwerkhuizen en mijnbouw

Vooral in het Bergische Land zijn veel stuwdammen gebouwd waardoor er evenzoveel stuwmeren ontstaan zijn. Deze nodigen uit tot watersport: zeilen, windsurfen, waterfietsen en natuurlijk zwemmen behoren tot de mogelijkheden. Door de hele deelstaat heen zijn rivieren waar kano’s verhuurd worden. In de regio Rhein-Erft wordt in 3 dagbouwmijnen (Garzweiler, Hambach en Inden) zo´n 75% van de Duitse steenkool gedolven. Een spectaculair gezicht.

Buiten de steden zijn er in het landelijk gebied van Noordrijn-Westfalen veel pittoreske dorpjes en steden. De ene keer een dorpje met veel vakwerkhuizen en de andere keer een middelgrote stad met een gezellig dorpsplein en een prachtige kathedraal. In de dorpen, maar ook daarbuiten staat vrijwel altijd een kasteel of een burchtruïne en anders wel een abdij of een klooster. Overal in Noordrijn-Westfalen is wel iets te zien of te leren. Musea over de Romeinse geschiedenis, geschiedkundige musea en vooral veel bezienswaardigheden uit de tijd van de industriële revolutie.

 

Informatie

Tourismus NRW e.V.

Völklinger Str. 4

D-40219 Düsseldorf

 

T +49 (0)211 91320500

E-mail

Internet

Kaart

 

Zin gekregen om naar Noordrijn-Westfalen te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar Noordrijn-Westfalen bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze