Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Oberhausen

Oberhausen Ė winkelstad. Vooral bij Nederlanders staat deze stad bekend als een waar winkelparadijs. Oberhausen ligt aan de snelweg A12(NL)/A3(D) en is heel makkelijk te bereiken. Centraal ligt het enorme CentrO, dat het nieuwe hart van de stad vormt en zijn weerga niet kent. CentrO is het grootste winkel- en vrijetijdscentrum van Europa, maar is meer dan alleen winkelen. Concerten van de grootsten ter aarde, variŽrend van Rihanna en Whitney Houston tot Andrť Rieu en Kiss. Entertainmentshows, musicals en de nieuwste films. Duitslands grootste Sea Life Aquarium, pretpark CentrO Park en nog heel veel meer. Meer dan 23 miljoen bezoekers per jaar beleven er een fantastisch dagje uit.

Het CentrO wordt gemarkeerd door de Gasometer. De gashouder symboliseert niet alleen de locatie van CentrO, maar ook de band van het Ruhrgebied met de kolenwinning. In de zeven delen van CentrO zijn honderden winkels gevestigd en natuurlijk voldoende horeca gelegenheden van heel wisselende aard. Het Chinese Nieuwjaar wordt in het Chinese Restaurant gevierd, St. Patrickís Day in de Ierse Pub. CentrO is op zín mooist van eind november tot aan de Kerst wanneer de meer dan 150 stalletjes van de Kerstmarkt het moderne winkelcentrum een sprookjesachtig uiterlijk geven.

Maar er is meer...

Natuurlijk is Oberhausen meer dan alleen winkelen. Schloss Oberhausen, tegenwoordig het centrum voor beeldende kunst, heeft niet alleen een uitstekende collectie kunst, maar ook bijzondere tentoonstellingen moderne kunst. Het mooiste aan het kasteel zelf is wellicht de prachtige kasteeltuin. De gezellige Altmarkt van Oberhausen vormt tegenwoordig niet meer het centrum van de stad, maar is met zín levendige horeca en dagelijkse markten wel een fijne ontmoetingsplaats. Net aan het randje van de stad ligt de burcht Vonden. Een stoer en goed verdedigbaar kasteel uit het begin van de 16e eeuw. Terug in de tijd kan in het Marienviertel, een voetgangersgebied tussen het stadhuis en de St. Marienkirche, met mooie grote koopmanshuizen uit de bloeiperiode van de stad.

Informatie

Tourist Information

Willy-Brandt_Platz 2

D-46045 Oberhausen

T +49 (0)208 824570

E-mail

Internet

Kaart

Zin gekregen om naar Oberhausen te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar Oberhausen bent u bij NS International aan het juiste adres.

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze
In het centrum van Oberhausen is een milieusticker verplicht.