Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Fietsen door Taubertal op de fietsroute Liebliches Taubertal - de Klassieker

De vakantiestreek Liebliches Taubertal is een fietsbestemming die in heel Duitsland wordt erkend. De toerfietsers kunnen uit suggesties voor tochten over een afstand van ruim 2.200 km hun persoonlijke route kiezen. De fietsroute ‘Liebliches Taubertal, de klassieke route’ van Rothenburg ob der Tauber naar Wertheim am Main oefent een magische aantrekkingskracht uit. Deze fietsroute, die van Rothenburg ob der Tauber naar Wertheim am Main loopt, werd opnieuw door de Allgemeiner Deutsche Fahrradclub (Algemene Duitse FietsClub, ADFC) met 5 sterren onderscheiden. Dit is de hoogst mogelijke nationale en internationale waardering voor langeafstand fietsroutes. De fietsroute ‘Lieflijk Taubertal, de klassieke route’ is één van de twee 5-sterren fietsroutes in Duitsland die zich kan beroemen op deze waardering. De tocht van Rothenburg ob der Tauber naar Wertheim am Main staat voor fietsplezier, een geweldig rivierenlandschap, burchten, kastelen, kloosters en gastvrije plaatsen.

 

Bekroond met 5 sterren!

Fietsen in het Taubertal betekent ook genieten van een goed glas wijn.

vergroten

Onderweg zijn er volop mogelijkheden om een goed glas wijn te drinken.
© Tourismusverband „Liebliches Taubertal“ / Peter Frischmuth

De fietsroute Liebliches Taubertal - de klassieker met zijn lengte van 100 km is een van de topaanbiedingen in Duitsland. De waardering door de ADFC is een bewijs van de hoge kwaliteit. Fietsers langs de Tauber worden gastvrij ontvangen, genieten van een spannende route langs de Tauber en heerlijke culinaire ervaringen met wijn of bier uit het Frankische deel van de Tauber-regio. Daarbij komen dan nog de unieke bezienswaardigheden, zoals burchten, kastelen, kloosters, musea en kunstwerken van Tilman Riemenschneider, Balthasar Neumann, Thomas Buscher of Matthias Grünewald. Aan de route werd vrijwel het maximale aantal punten toegekend bij alle beoordelingscriteria. Daarbij was ook van belang dat de route over vrijwel de hele afstand uniform bewegwijzerd en geasfalteerd is. Bovendien kunnen de fietsers langs de route gebruik maken van goede treinverbindingen. De ADFC bevestigt ook dat de kwaliteit van weg en de inrichting van de route voorbeeldig zijn en dat het traject verkeersvrij is.

 

Fietsen van Rothenburg ob der Tauber naar Bad Mergentheim

De klassieke route start in Rothenburg ob der Tauber. Alleen al deze stad met haar middeleeuwse bouwwerken is een reis waard. De fietsroute loopt langs de Tauber tot zijn monding in de Main bij Wertheim. De fietsers beleven een heerlijk cultuurlandschap met wijnhellingen, los gestapeld muren van zwerfstenen en bossen. Ook zullen ze de overgang van grijze schelpkalk naar bontzandsteen tijdens deze tocht van dichtbij beleven. De route loopt door mooie plaatsen, zoals Creglingen, Röttingen, Weikersheim, Bad Mergentheim, Lauda-Königshofen, Tauberbischofsheim, Werbach en Wertheim. Op deze route maken de gasten kennis met het altaar van Riemenschneider in Creglingen en de museumwijnberg in Röttingen, het kasteel Weikersheim, het museum van de Duitse Orde in Bad Mergentheim, de wijnbergen rond Lauda-Königshofen, het kasteel van de paltsgrafen van Mainz in Tauberbischofsheim, het ‘Pfeiferhannesmuseum’ (bijnaam van prediker Hans Böhm) in Werbach-Niklashausen, het klooster Bronnbach en de Burg Wertheim.

 

Een keur aan fietsroutes doorkruist het Liebliches Taubertal

Veel fietsroutes doorkruisen het Taubertal in Zuid Duitsland
Het Deutschordenschloss in Bad Mergentheim
© Tourismusverband Liebliches Taubertal / Peter Frischmuth

Naast de klassieke route zijn er nog tal van andere fietsroutes. In Wertheim doorkruist de Mainradweg de vakantieregio. Daarnaast zijn er ook nog thema-fietsroutes zoals de Wein-Radreise, de Grünknern-Radweg of de Main-Tauber-Fränkische-Rad-Achter. Deze regionale tochten omvatten ook interessante rondritten voor bezoekers met elektrische fietsen. E-bikes kunnen in het Liebliches Taubertal op 12 locaties worden gehuurd, de accu's kunnen op 76 plekken worden opgeladen. Het aanbod van ‘Fietsen zonder bagage’, de ‘Fietstreinen en -bussen in het Taubertal’ en de ‘Taubertal-card’ ronden het aanbod voor een uitstekende fietsvakantie in het Liebliches Taubertal af.

 

Een bijzonder lezenswaardig verslag van een fietstocht op de fietstroute Liebeliches Taubertal kun je nalezen bij Robert van Weperen, fietsjournalist voor de Telegraaf.

Meer informatie over de fietsroute vindt u op de website van het Liebliches Taubertal.

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze