Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Das liebliche Taubertal: een lieflijke streek voor genieters

Het Liebliches Taubertal staat voor prachtige fiets- en wandeltochten, maar ook voor cultuur en genieten. De regio die loopt van Rothenburg ob der Tauber tot Freudenberg am Main is een schoolvoorbeeld voor geschiedenis en cultuur die erop wachten om ontdekt te worden. Burchten, kastelen, kloosters en musea getuigen van de rijke geschiedenis.Met meer dan 2.200 kilometer aan fietsroutes, waaronder de 5-sterren fietsroute Liebliches Taubertal - de klassieke route, is het gebied een populaire bestemming voor toerfietsers. Maar ook het aanbod aan wandelroutes is een waarborg voor een ontspannende vakantie. Naast de Panoramaweg Taubertal, de Jakobsweg Taubertal, zijn er nog 30 wandelrondes. Maar je kunt er ook golfen, watersporten, kamperen met tent of camper, of plezier beleven aan de paardensport.

 

Wat mag u niet missen in het liebliche Taubertal?

Burg Wertheim: Een van de grootste stenen burchten van Zuid-Duitsland is dan wel een beetje op leeftijd, maar ze is toch nog steeds een bezoek waard. De machtige, ooit onneembare burcht, troont tussen Main en Tauber hoog boven het historische centrum van Wertheim en is een van de mooiste plekken van de stad.
Residentieslot en museum Bad Mergentheim: Midden in het centrum ligt het luisterrijke Residenzschloss Mergentheim dat ook de verbinding vormt tussen het woelige centrum van Bad Mergentheim en het schitterende park. Van de 16e eeuw tot het begin van de 19e eeuw was het kasteel de residentie van de Duitsmeesters van de Duitse orde.
Türmersturm, wachttoren, van Tauberbischofsheim: Deze toren is het oude belfort van de stad Tauberbischofsheim. Het bouwwerk, dat in de 13e eeuw werd gebouwd als verdedigingstoren, staat nu onder monumentenzorg en geldt als symbool voor de stad.
Kasteel met tuin Weikersheim: Het Kasteel Weikersheim is het voorvaderlijke kasteel van de Herren von Hohenlohe in Weikersheim. De oorspronkelijke waterburcht in de Tauber is in Renaissancestijl verder uitgebreid op de plattegrond van een gelijkzijdige driehoek. Het park met zijn drie zichtlijnen voor de zuidvleugel biedt een vrij uitzicht op het weidse landschap van het dal van de Tauber.

Plönlein Rothenburg ob der Tauber: Rothenburg ob der Tauber, met zijn grotendeels bewaard gebleven middeleeuwse centrum, is een wereldbekende en bezienswaardige plaats die vele beschermende bouwwerken en cultuurgoederen te bieden heeft. Het bekendste fotomotief is wel het ‘Plönlein', een pleintje met vakwerkhuis en fontein.

 

Jaarlijkse hoogtepunten

Let op: alle evenementen t/m 31 augustus 2020 in Duitsland zijn afgezegd.

26 april 2020: Speciale rit met stoomtrein door het Taubertal naar Mannheim | Een tijdreis door de regio met de historische stoomtrein.

13 juni 2020: Oldtimer toertocht 'Weinstraße Taubertal' met start in Lauda.

12 juli 2020: met de bus naar de wijn | Excursie door het Taubertal naar de wijngaarden en bezienswaardigheden, wijnproeverij en broodmaaltijd inbegrepen.

02 augustus 2020: Autoloze zondag | Op deze dag is de weg van Bad Mergentheim tot Rothenburg ob der Tauber van 10.00 tot 18.00 uur afgesloten voor het autoverkeer.

18 september 2020: Culinaire wandeling | Culturele rondleiding met aansluitend een regionaal menu.

09 t/m 11 oktober 2020: Taubertaler Wandeldagen | U kunt deelnemen aan begeleide wandelingen door het hele Liebliche Taubertal.

17 oktober 2020: wijnproeverij 'Weinstraße Taubertal' in Bad Mergentheim.

Handig om te weten

Kampeerplaatsen en camperplekken: De vakantieregio Liebliches Taubertal heeft tal van overnachtingsplekken te bieden voor kampeerders en camperaars. Tip: de camper-rondreis. Deze rondreis is zo opgezet dat er niet alleen in de gastvrije plaatsen aan Tauber en Main, maar ook in de zijdalen en op de hogere plekken langs de Tauber tal van overnachtingsplekken voor campers gebruik wordt gemaakt.

 

Online downloaden Gids met campings en camperplekken.

 

 

 

 

Wist u al ...

... dat de graankorrels van de spelt worden geoogst als ze nog niet helemaal rijp zijn om daarna kunstmatig te worden gedroogd? Vroeger werd spelt geoogst nog voordat hij rijp was (in de fase van de zogenaamde ‘deegrijpheid’ waarbij de korrel een vochtigheidsgraad van ca. 50% heeft bereikt). Zo werd voorkomen dat de oogsten verloren gingen in tijden van slecht weer. Daar de gedroogde korrels met water gekookt goed smaakten, ontstond de traditie een deel van de spelt groen te oogsten. Spelt wordt ook nu nog verbouwd in het Taubertal en het naburige Odenwald.

 

Informatie

Tourismusverband „Liebliches Taubertal“
Gartenstraße 1
97941 Tauberbischofsheim
T: +49 (0)9341/82-5807

touristik@liebliches-taubertal.de
www.liebliches-taubertal.de

Kaart

Foto's:

Titelfoto: © Tourismusverband "Liebliches Taubertal" / Peter Frischmuth

Burg Wertheim: © Pixabay 2350124 | Kasteel van de Duitse Orde en museum Bad Mergentheim: © Tourismusverband "Liebliches Taubertal" / Peter Frischmuth | Türmersturm, wachttoren, van Bischofsheim: © Pixabay 214905 | Kasteel met tuin Weikersheim: © Stadt Weikersheim | Plönlein Rothenburg ob der Tauber: © XtravaganT - Fotolia.com

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze