Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Beieren

De deelstaat Beieren beslaat een groot gedeelte van Zuid-Duitsland. Een vakantiegebied met voor ieder wat wils: uitgestrekte bossen, glooiende heuvels, hoge bergen met alpenweiden en steile rotsen, meren, een rijke geschiedenis. Een opvallend vrolijke deelstaat met fleurige bloembakken aan de huizen, vrolijke volksmuziek. Waar het dragen van klederdracht nog heel normaal is en men enthousiast de resultaten van FC Bayern volgt.

 

Bergen om te beklimmen en om vanaf te skiën

Beieren grenst in het zuiden aan Oostenrijk en de Alpen beginnen al voor de grensovergang. Het Berchtesgadener Land, het gebied rond de Zugspitze en de Chiemgau hebben de wintersporter veel te bieden. Van kilometerslange loipes tot de skischansen bij Garmisch-Partenkirchen. In de zomer verdwijnt niet alle sneeuw. Bij Marktschellenberg ligt de Schellenberger ijsgrot al eeuwenlang onder een 30 m dikke laag ijs.

 

Een paradijs voor wandelaars en klimmers

Maar waar de sneeuw wel smelt is het gebied in de zomer een paradijs voor wandelaars en klimmers. Kabelbanen brengen de vakantiegangers naar de bergrestaurants op de bergtoppen. Door bloeiende alpenweiden en groene bossen wandelen ze weer naar beneden om te zwemmen in de Chiemsee of Königsee. De kans is groot dat ze onderweg stoppen voor een goed glas bier met brood en zelfgemaakte kaas of een andere locale specialiteit: Weißwurst.

 

Fietsen langs de rivier

De Main en de Donau zijn de twee grote rivieren die door Beieren lopen. Hoog op de oevers staan burchten en kastelen, over het water varen niet alleen de grote, vaak Nederlandse binnenvaartschepen, maar ook veel cruiseschepen. Talloze kleinere rivieren en beken voeden de twee grote rivieren. Juist in de dalen van die kleinere rivieren liggen de mooiste fietspaden, door de bossen, langs kastelen en watermolens. Op die rivieren kan men vaak kanoën of met vlotten varen.

Verdwalen in de bossen

Door de bossen en over de bergen lopen duizenden kilometers aan wandelpaden. Langeafstandspaden worden afgewisseld met korte 'Erlebnispfaden', educatieve paden, die vooral voor kinderen erg interessant zijn.  In Beieren is het wandelen en fietsen door het ene natuurpark na het andere. Sommige zijn al zolang beschermd gebied dat het bos bijna een oerwoud is. Tussen de bergen en de bossen in liggen talloze meren en bergmeertjes om af te koelen in het heldere water. De grote meren zoals de Ammersee bij München en de toeristische trekpleister Chiemsee zijn ideaal voor surfers en zeilers.

Steden en romantiek

Wereldstad München is de grootste stad van Beieren. Thuishaven van BMW, FC Bayern en de Oktoberfeste. Maar ook een mooie oude binnenstad met een enorm winkelaanbod. In Beieren liggen een aantal steden met een lange geschiedenis. Würzburg met zijn grote kerken. Neurenberg met herinneringen aan de nazitijd, maar ook met mooie musea op het gebied van kunst en design. In de bossen in het noorden van Beieren liggen Bayreuth met de Bayreuther Festspiele. Even verderop heeft Bamberg een binnenstad die in zijn geheel op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat.

 

Weggelopen uit een prentenboek

De toeristische route Romantische Route (Romantische Straße) doorkruist de hele deelstaat van Würzburg tot aan Füssen en verbindt historische stadjes en de mooiste kastelen. De route loopt door het Tauberdal, maar ook door de Nördlinger Ries, een weg die middendoor een door de krater van een meteorietinslag gaat. De Romantische Route komt langs de Romeinen in Augsburg, het neogotische sprookjeskasteel Neuschwannstein en het pittoreske Rothenburg ob der Tauber.

 

Informatie

BAYERN TOURISMUS Marketing GmbH

Leopoldstraße 146

D-80804 München

 

T +49 (0)89 2123970

E-mail

Internet

Kaart

 

Zin gekregen om naar Beieren te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar Beieren bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.


 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze