Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Duisburg: stad van water en vuur

Duisburg verenigt schijnbare tegenstellingen tot een spannende grootsteedse mengeling tussen Ruhrgebied en Niederhein, industrie en landelijke idylle, winkelcentra en kiosken, de Philharmonie als concertzaal en het industriële erfgoed. De stad heeft alles te bieden wat het hartje begeert, van havenrondvaarten tot  industriëel cultureel erfgoed. Ontdek het enorme aanbod aan recreatie en cultuur dat niets meer te wensen overlaat. Voor iedere bezoeker die, alleen of samen met een van onze professionele gidsen, met partner of met het hele gezin op pad gaat in Duisburg, heeft de stad wel iets te bieden. De vele indrukwekkende hoogtepunten zullen het verblijf tot een heel bijzondere ervaring maken.


Wat mag je niet missen in Duisburg

Landschaftspark Duisburg-Nord - Ook dit is een vorm van industriële cultuur. Ooit werd er gezwoegd, nu feesten, klimmen, duiken en wandelen er jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers. Een vroeger hoogovenbedrijf is omgetoverd tot een uniek recreatiepark.
Binnenhaven Duisburg - Wandelen over de oeverpromenade, langs de jachthaven, bars en restaurants en de architectonische mix van oude graanpakhuizen en moderne kantoren. Hier zijn de kantoren van, onder meer, de WDR, radio- en televisiezender, en het Landesarchiv, archief van de deelstaat te vinden.
Tiger & Turtle - Er zijn maar weinig punten in het Ruhrgebied die al van verre zo imposant zijn als de Tiger & Turtle sculptuur van Ulrich Genth en Heike Mutter in het Angerpark in Duisburg.
Rheinorange/Ruhrtalradweg - De sculptuur Rheinorange markeert de monding van de Ruhr in de Rijn. De naam is een woordspeling op de kleur rein oranje en Rijn. Deze plek is ook de populaire eindbestemming van de RuhrtalRadweg, de fietsroute die bij de bron bij Winterberg begint.
Zoo Duisburg - De Zoo Duisburg is met jaarlijks ruim een miljoen bezoekers een van de meest bezochte dierentuinen van Duitsland. Als een van de eerste dierentuinen ter wereld had de Zoo succes met het fokken van koala's.
Havenrondvaart Duisburg - Havenrondvaarten door de grootste binnenhaven ter wereld zijn een vast onderdeel van een bezoek aan Duisburg. Comfortabele rondvaartboten leggen aan bij het Schwanentor in de binnenhaven van Duisburg.
6-Seen-Platte - De zes meren en de omringende bossen vormen samen het grootste recreatiegebied van Duisburg. Er is een groot openlucht zwembad, een speeltuin met plek om te barbecueën, je kunt er bootjes huren en er is een haven voor modelboten.
Havenwijk Ruhrort - Nog steeds wordt Ruhrort gekenmerkt door de binnenvaart en de haven. Rondvaartboten leggen hier aan en één keer per jaar, meestal in augustus, wordt er groots gefeest tijdens het havenfeest van Ruhrort.
MKM Museum Küppersmühle - Een van de belangrijkste musea voor moderne kunst is ondergebracht in een oud graanpakhuis. Dit is het Küppersmühle museum voor moderne kunst.
Museum voor de Deutsche Binnenschifffahrt - Het museum voor de Duitse binnenvaart toont de grootste nationale collectie op het gebied van scheepvaart op rivieren, kanalen en meren.

 

 

Wist u dat ...

Duisburg ook wel de stad van water en vuur wordt genoemd? De stad verbindt natuur en industrieel verleden, heeft de grootste binnenhaven ter wereld en biedt cultuur en recreatie aan het water! Ongeacht of je de stad per fiets verkent op een van de vele fietsroutes, of een bezoek brengt aan een van de vele spannende evenementen, zoals de kerstmarkt of het Traumzeit Festival, het muziekfestival, Duisburg heeft heel wat bijzondere activiteiten te bieden die een verblijf onvergetelijk maken. Het thema van water en vuur keert overal terug in de stad die door de korte afstand tot de grens met Nederland ideaal is voor een dag- of een weekendtrip.

 

Informatie

Duisburg Kontor GmbH

postadres: Landfermannstr. 6

D-47051 Duisburg

Bezoekadres: Königstr. 86

D-47051 Duisburg

T +49 (0)203 / 285 44 0

service@duisburgkontor.de

www.visit-duisburg.com

Kaart

 

Foto's: Achtergrond: Landschaftspark Nord © Krischerfotografie

Wat mag je niet missen?| Landschaftspark Duisburg-Nord: Landschaftspark © Krischerfotografie  Binnenhaven Duisburg: © Krischerfotografie  Tiger & Turtle: © Duisburg_Kontor | Rheinorange/Ruhrtalradweg: © Duisburg_Kontor | Zoo Duisburg: © Archiv Zoo Duisburg -Küster | Havenrondvaart Duisburg: © Duisburg Kontor | 6-Seen-Platte: © Duisburg Kontor | Havenwijk Ruhrort: @ Duisburg Kontor | MKM Museum Küppersmühle: © Manfred Wakolbinger Wien |Museum voor de Deutsche Binnenschiffahrt © Duisburg Kontor

Thema´s: Industrieel erfgoed: © Duisburg Kontor | Cultuur & evenementen: © Thomas Berns | Gezinsuitstapjes: © archief Zoo Duisburg - Küster

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze