Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

WeinReich Rheinland-Pfalz: dé wijnregio van Duitsland

Voor wie graag een wijnreis door Duitsland maken wil, is Rijnland-Palts de ideale bestemming! Wist u dat 70% van de Duitse wijn- en sektsoorten in Rijnland-Palts worden geproduceerd? Deze streek is dus de nummer 1 wijnregio in Duitsland.

 

Een zee van druivenstokken zover als het oog reikt. De zes wijngebieden in Rijnland-Palts nodigen uit om met volle teugen te genieten. Neem de tijd voor uw wijnreis, want er is in de zes wijnstreken heel veel te ontdekken! Talrijke culinaire evenementen en wijnfeesten nodigen het hele jaar door uit om van de kwaliteitswijnen te genieten en de regionale specialiteiten te proeven.

 

 

Begin uw genietersreis langs de Deutsche Weinstraße in de Palts op afwisselingsrijke fiets- en wandelroutes tussen Rijn en Pfälserwald! Overal langs de route door de prachtige wijndorpen ziet u wijnbergen en wijnstokken. Wist u dat de Pfalz het grootste aanbouwgebied van Riesling ter wereld is? Adem de middeleeuwse sfeer van de 'geheime' wijnhoofdstad Neustadt aan de Weinstraße en slenter door het idyllische vakwerkplaatsjes. Tijdens een bezoek aan de Palts, mag een bezoek aan Bad Dürkheim niet ontbreken! Daar is het grootste wijnvat ter wereld te vinden en in september lokt het grootste wijnfeest ter wereld duizenden bezoekers aan.

 

 

Langs de hellingen langs de rivieren Moezel, Ahr, Rijn en Nahe vindt u de ene wijnberg naast de andere. Geniet op uw reis van unieke uitzichten over onvergetelijke landschappen met wijnbergen, steile terrassen en wijnstokken. Talrijke bezienswaardigheden en resten die van het verleden getuigen zorgen ervoor dat ook liefhebbers van cultuur aan hun trekken komen. Imposante Romeinse bouwwerken, betoverende ruïnes, prachtige burchten en sprookjeskastelen hebben er aan bijgedragen, dat het Midden-Rijndal nu op de lijst van UNESCO wereldcultuurerfgoed staat.  Onderweg komt u langs idyllische wijnstadjes die uitnodigen om te pauzeren op talrijke wijngoederen en in vinotheken of een wijnfeest te bezoeken. Laat u de unieke gelegenheid voor een wijnproeverij met kwaliteitswijnen direct bij de wijnboer niet ontgaan!

 

 

Wijn is onlosmakelijk verbonden met genot en levensvreugde. Daarom is het ook niet verwonderlijk dat wijn, zeker in Rijnland-Palts waar wijn een zware stempel op het landschap en het leven van de mensen drukt, de aanleiding vormt voor talrijke evenementen en feesten of er op z'n minst een belangrijke deel van uitmaakt. De wijnfeesten zijn al net zo veelzijdig als wijnsoorten en wijnplaatsen in Rijnland-Palts!  Ieder wijnfeest en iedere wijnplaats combineert wijn, kookkunst en cultuur op zijn eigen spannende manier. Laat u verrassen en inspireren.

 

 

Tip: wist u dat de steilste wijnberg van Europa, de Bremmer Calmont, aan de Moezel ligt? De CALMONT Klettersteig is een echte aanrader.
Beklim de steilste wijnbergen van Europa - met deels alpine uitdagingen - en u wordt beloond met een fantastisch uitzicht.

 

 

 

Informatie

Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH
Löhrstraße 103 - 105
D-56068 Koblenz

T +49 (0)261 91520 – 0


info@gastlandschaften.de


www.rijnland-palts.nl

 

Foto achtergrond: © Dominik Ketz / Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH - wijnbergen in Rheinhessen

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze