Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Wiedradweg

De Wied-Radweg’ is een prachtige fietsroute door het Wiedtal. De route loopt van oost naar west door het prachtige rivierdal, dwars het Westerwald en verbindt over een afstand van bijna 100 km afwisselende landschappen. De route loopt vanaf het noordelijke Westerwald, via de meren in het Westerwald en het klooster Ehrenstein naar het Wiedtal.

 

De route is geschikt voor iedereen, voor recreatieve fietsers, fietsers met e-bikes en gezinnen met kinderen, omdat het traject van Neustadt/Wied naar Neuwied vlak is, goed is aangelegd en bewegwijzerd. Heel aantrekkelijk is het deel van Neustadt/Wied via Roßbach/Wied en Waldbreitbach tot bij Neuwied.

 

Het doel van de laatste etappe is Neuwied, de stad achter de dijken, waar de Wied uitmondt in de Rijn. Hier vindt u de ideale aansluiting aan de Rhein-Radweg in noordelijke richting naar Linz en Bonn, of in zuidelijke richting naar Koblenz en de Loreley. Naar natuurlijk kunt u ook vanaf de Moezel of Eifel in omgekeerde richting op pad gaan naar het Westerwald.

 

Voor tochten die wat meer inspanning vergen raden wij de zijdalen aan, van hieruit kunt u naar de toppen van het Wiedtal fietsen. Hier kunt u naar alle kanten genieten van prachtige vergezichten. Fietsroutes vindt u ook langs de LIMES, in het Fockenbachtal, in de richting van Breitscheid, in het Elsbach- en Masbachtal en stroomopwaarts van de Brochenbach.

 

Meer informatie vindt u op Touristikverband Wiedtal e.V.
 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze