Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Het Wiedtal

Het Wiedtal ligt in het hart van het Natuurpark Rhein-Westerwald tussen de Westerwald-Steig en Rheinsteig. De kronkelende Wied is het decor voor een prachtige vakantie voor wandelliefhebbers. Alle wandelaars komen hier aan hun trekken, zij het op de Wiedpromenade in de erkende luchtkuuroorden in het dal, of op de stille paden in de romantische zijdalen. Het hoogtepunt is de ‘Wäller Tour Bärenkopp', de kwaliteitsroute over een afstand van meer dan 11,6 km. Maar met de ‘Wied-Radweg’ heeft het Wiedtal ook nog een prachtige fietsroute te bieden. Deze route loopt van oost naar west door het prachtige rivierdal, dwars het Westerwald en verbindt over een afstand van bijna 100 km afwisselende landschappen. De restaurants bieden regionale gerechten uit het Westerwald aan. En tenslotte is er nog een grote keuze aan grotere en kleine hotels, vakantiewoningen en campings.

 

Wat mag u niet missen in het Wiedtal?

Klooster Marienhaus: Het klooster St. Marienhaus is het moederhuis van de Franciscanessen van Waldbreitbach. De orde werd in 1863 gesticht door Margaretha Flesch (Moeder Rosa) die in 2008 zalig werd verklaard. In de zomer zijn de terrassen op de kloosterberg en de kruiden- en bijbeltuin ideale plekken voor een korte pauze.

Rossbacher Häubchen: Kenmerkend voor Rossbach is de vulkaankegel met een hoogte van 350 m die deels is afgegraven. Een natuurleerpad geeft uitleg over de basaltafgraving. Het uitzichtplateau biedt een prachtig panoramisch uitzicht over het Wiedtal en ver daarbuiten. Dit punt is deel van de Westerwald-Steig en de rondwandeling ‘Basaltbogen’, die heel wat te bieden heeft.
Malberg: De Malberg met een hoogte van 373 m biedt bezoekers een geweldig panoramisch uitzicht. De banken nodigen uit om even te gaan zitten. Een eetstalletje biedt typische wandelgerechten aan. Dit punt is deel van de Westerwald-Steig en de rondwandeling ‘Wiedtaler Höhenpfad’, een pad waarop heel wat te beleven valt.

Wiedtalbad: Een familievriendelijke zwembad in het Wiedtal, met openluchtbad en overdekt bad, sauna en bistro. Het is prachtig gelegen in de gemeente Waldbreitbach. Het Wiedtalbad is iedere dag weer goed voor een korte vakantie voor het hele gezin met sport, spel, plezier en ontspanning.

 

Kamperen: Voor gezinnen of reisgezelschappen, voor jong en oud, met tent of camper, de 5 campings in het Wiedtal staan garant voor een onvergetelijke vakantie! Er is een ruime keuze aan plekken aan de oever van de Wied zodat iedereen al gauw zijn favoriete plekje heeft gevonden. Je kunt kiezen uit campings die goed bereikbaar zijn en lokale winkels of voor mooie campings en recreatiegebieden aan de Wied waar het heel stil is.

 

Jaarlijkse hoogtepunten

15 mei 2022: WIEDer ins TAL | Fietsdag op de autovrije secundaire weg over een afstand van 50 km langs de Wied.

 

20 augustus 2022: 'Wied in Flammen' | Groot vuurwerk en kermis in Waldbreitbach.

 

25 november 2022 | Fakkeloptocht ter gelegenheid van de opening van het Kerstdorp Waldbreitbach.

 

26 november 2022 - 29 januari 2023: Kerstdorp Waldbreitbach | Dagelijks geopend, entree gratis

 

3 - 4 december & 10 - 11 december 2022: Christkindchenmarkt in Waldbreitbach | Met tal van stalletjes, muziek en lekkernijen

Handig om te weten

In het Wiedtal vindt u niet alleen tal van hotels en vakantiewoningen, maar ook 5 campings aan de oevers van de Wied. Daar vindt u ook moderne standplaatsen voor campers. Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u terecht op de campings of in Waldbreitbach. Een volledig overzicht van de accommodatie en plattegronden van de plaatsen vindt u op www.wiedtal.de. In de luchtkuuroorden wordt een bijdrage van € 0,60 per gast in rekening gebracht. In ruil daarvoor krijgt u korting op van alles. Bij de Tourist Information kunnen begeleide wandelingen en stadswandelingen worden geboekt. Daar kunt u ook de transfer per taxi of shuttlebus regelen. Gratis brochures zijn verkrijgbaar op info@wiedtal.de.

 

Hotels, pensions, vakantiehuisjes en -woningen in het Wiedtal kunnen evenals campings heel gemakkelijk online worden geboekt op de website van het Wiedtal.

 

 

 

 

Wist u al ...

Vanaf de 1e advent tot einde januari presenteert Waldbreitbach zich ieder jaar weer als het ‘kerstdorp Waldbreitbach’. De bekendste attractie is de grootste kribbe ter wereld gemaakt van boomwortels die in de parochiekerk staat opgesteld. De ‘Ster van Bethlehem’ in het bos boven Waldbreitbach is een wandelroute die wordt verlicht met 3.500 lichtjes en waar 30 kribbes te zien zijn. Bovendien is er nog de adventskrans en de kribbe die op de Wied drijven, het kribbe- en bijbelmuseum, een adventskalenderhuis en nog veel meer. De ‘Kleine Krippenweg’ is ideaal voor een wandeling door het romantische vakwerkstadje.

 

Informatie

Touristikverband Wiedtal e.V.
Neuwieder Straße 61
56588 Waldbreitbach
Telefoon: +49 (0) 2638 4017
info@wiedtal.de
www.wiedtal.de

Kaart

Copyright alle foto's op deze pagina: Touristikverband Wiedtal e.V. | fotograaf titelbeeld en kamperen: Andreas Pacek.
 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze