Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Boppard: vakantie, natuur en gezondheid aan de Rijn

Samen met de verschillende stadsdelen vormt Boppard een eigen vakantiewereld binnen het UNESCO werelderfgoed Oberes Mittelrheintal. Gezellige winkeltjes, bedrijvige pleintjes en steegjes en parken, zoals het Marienberger Park of het Kurpark in Bad Salzig, zorgen voor een onvergetelijke vakantiebelevenis en creëren de ideale omstandigheden voor ontspanning en gezondheid. Boppard, dat al door de Romeinen werd bewoond, is het kloppende hart van de vakantieregio Mittelrhein. Hier wordt de beste Riesling uit de Bopparder Hamm geschonken die de gasten begeleidt op hun spannende verkenningstochten door de stad die getuigen van bijna tweeduizend jaar cultuur aan de middenloop van de Rijn.De veelzijdige recreatieve activiteiten in en rond Boppard spelen zich af te land, te water en in de lucht. Daarbij zijn er geen grenzen gesteld aan sportief-actieve, noch aan rustig-beschouwelijke wensen. Gemoedelijk langs de Rijn fietsen, of op de mountainbike bergaf dwars door het grote stadsbos van Boppard, dan wel veilig en rustig met de stoeltjeslift omhoog om nieuwe vergezichten te leren kennen. Het hart van wandelaars en fietsers zal hier hoger slaan, want Boppard en Bad Salzig liggen vlakbij de mooiste wandel- en fietsroutes.
 

Wat mag je niet missen in Boppard?

Römer Kastell: vlak bij de Rijn ligt dit enorme laat-Romeinse castellum (308 x 154 m). De muren zijn 2,5 m (richting Rijn) en 3 m (landinwaarts) dik. Met zijn hoogte van 9 meter en de 20 torens moet het vroeger een bijzonder impossant bouwwerk zijn geweest.
Kurfürstliche Burg / Museum: De burcht van de keurvorsten is het middeleeuwse bolwerk van Boppard. De burcht moest de stad beveiligen en de tolheffing van de schepen op de Rijn garanderen. In de burcht is een museum gevestigd met een tentoonstelling over de beroemde meubelmaker Thonet. Ook de burchtkapel met schilderingen uit de 14 eeuw is bezienswaardig.
St. Severus Kirche: De romaanse parochiekerk St. Severus (12e-13e eeuw) is gebouwd bovenop het Romeinse militaire badhuis. Er zijn mooie schilderingen te bewonderen, bv. de legende van de H. Severus. Andere highlights zijn het triomfkruis (13e eeuw), vroegchristelijke grafstenen en het doopvont (6e eeuw).
Karmelietenkerk en -klooster: De gotische Karmelietenkerk (14e eeuw) heeft een rijk gedecoreerd interieur zoals het koorgestoelte uit de 15e eeuw. De Maria-verering van de orde is zichtbaar in de talrijke afbeeldingen van Maria zoals de 'Druivenmadonna' en de Maria in de rozenkrans. In het voormalige klooster is het stadsbestuur gevestigd.
Bopparder Hamm: Langs de grote lus die de Rijn in het gebied maakt, strekt zich het wijnbouwgebied 'Bopparder Hamm' uit, een gebied met meer dan 75 ha wijngaarden. Hier groeit de koningin van de wijndruiven: de riesling.

 

 


Wist u dat...

...... de bekende meubelmaker Michael Thonet in Boppard is geboren? Een complete tentoonstelling is gewijd aan de meubelmaker en latere meubelfabrikant Michael Thonet (1796-1871). Zijn obsessie hout te buigen leidde tot zijn faillissement in zijn eigen stad. Maar in Wenen had hij succes met zijn meubilair voor koffiehuizen. Dankzij zijn geniale uitvindersgeest en koopmanschap groeide hij al gauw uit tot de grootste meubelfabrikant van zijn tijd. ‘Stoel nr. 14’, tegenwoordig ‘model 214', geldt als de traditionele stoel voor Weense koffiehuizen en is het meest geproduceerde zitmeubel ter wereld.

 

Informatie

Tourist Information Boppard

Am Marktplatz (Altes Rathaus)

56154 Boppard

 

T +49–(0)6742-3888

E-Mail

Internet

Kaart


 

Zin gekregen om naar Boppard te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar Boppard bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.

Foto's:

Römer Kastell: Foto Herbert Piel ©Tourist Information Boppard

Kurfürstliche Burg / Museum: I. Steinhäuser © Tourist Information Boppard

St. Severus Kirche: Petra Winkler © Tourist Information Boppard

Karmelietenkerk en -klooster: Herbert Piel © Tourist Information Boppard

Bopparder Hamm:  Herbert Piel © VTourist Information Boppard

Wandelen in Boppard: © Tourist Information Boppard

 

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze