Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Wandelstad Boppard

Boppard is een uitstekende uitvalsbasis voor wandelingen in de omgeving. Prachtige wandelroutes ontsluiten het dal van de Rijn en de toppen van de Hunsrück. De Rheinsteig verloopt op de oostelijke oever van de Rijn over de grenzen van de regio heen en is goed te bereiken met de pont van Boppard. Op de westelijke oever loopt de RheinBurgenWeg, die door Boppard en zijn stadsdelen voert. Beide routes bieden spectaculaire uitzichten over het dal van de Rijn. De Saar-Hunsrück-Steig is een tweede premium langeafstand wandelroute die in Boppard begint.  Zeven premium wandelroutes met hetzelfde begin- en eindpunt die door het Deutsche Wanderinstitut zijn gecertificeerd, lokken wandelaars naar Boppard voor tochten van vijf tot vijftien kilometer. Waaronder ook de Ehrbacklamm, een schitterende en gecertificeerde rondwandeling met 96 belevenispunten.

 

Genieten van schitterende uitzichten

Dat de wandelaar op de ‘Fünfseenblick’ rondwandeling adembenemende uitzichten over het Rijndal mag verwachten, blijkt al uit de naam die uitzichten over vijf meren belooft. Maar de prachtige rondwandelingen Elfenlay, Hasenkammer, Marienberg en Rheingold hebben dit ook te bieden, waarbij de laatste het beroemde Edgar Reitz-uitzicht heeft te bieden. De Hunsrückbahn-wandelroute langs de steilste adhesiespoorweg in Duitsland, voert langs beschermde bouwwerken, zoals het Hubertus viaduct.

Een spannende route om te klimmen

Ontspannen of sportief wandelen, Boppard heeft de nodige wandelmogelijkheden te bieden om aan iedere wens te voldoen. De Mittelrhein-Klettersteig, de enige alpine klimroute ten noorden van de Alpen, biedt de wandelaar de mogelijkheid het natuurlijke landschap te verkennen op een manier die men niet verwacht in een middelgebergte. Deze veeleisende tocht is alleen mogelijk met geschikt schoeisel en de wandelaar moet geen hoogtevrees hebben en zich zeker door het terrein kunnen begeven. Kinderen en mensen zonder ervaring hebben een uitrusting nodig. De parallel lopende rondwandeling ‘Klettersteig’ is de ontspannen versie met 90 belevenispunten van de alpine klimroute.

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze