Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Rijnland-Palts: chamant en gastvrij

Laat je verrassen door een van de veelzijdigste deelstaten van Duitsland: Rijnland-Palts. Bezoek de historische burchten en kastelen langs de ‘Romantische Rhein’, het UNESCO-werelderfgoed Oberes Mittelrheintal en het wijnbouwgebied langs de Moezel. Maak wandelingen op de gecertificeerde paden in de Hunsrück, het Westerwald of de Eifel. In het ‘Rotweinparadies Ahrtal’ kun je genieten van exquise rode wijnen, in de Palts van het sfeervolle ‘Weinfest’ en in Rheinhessen vind je de grootste wijnstreek van Duitsland. Ontdek middeleeuwse steden in het dal van de Lahn of laat je betoveren door de schitterende edelstenen in het Naheland met zijn edelsteenstad Idar-Oberstein. Door zijn optimale ligging in het westen van Duitsland is Rijnland-Palts (Rheinland-Pfalz) de perfecte vakantiebestemming, zowel voor een afwisselende weekendtrip als voor een langer verblijf.

 

 


 

 

Wat mag je niet missen in Rijnland-Palts?

 

UNESCO-werelderfgoed Oberes Mittelrheintal ∙ Romantischer Rhein: Hier gaan sprookjesachtige natuur en culturele bezienswaardigheden hand in hand. In deze regio, die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat, kunnen fascinerende mythen en sagen worden ontdekt, zoals die van de nimf Loreley.

 

Ahrtal: paradijs voor rode wijn: Welkom in het ‘Rotweinparadies’! Met zijn bekende, excellente rode wijnen maakt het dal van de Ahr deel uit van het meest karakteristieke wijnbouwgebied van Duitsland. Bekroonde wandelroutes en rotspartijen met unieke uitzichten maken de wijnbelevenis in het Ahrdal compleet.

 

Vulkaneifel ∙ Eifel: Het landschap van de Eifel wordt bepaald door dichte bossen, uitgedoofde vulkanen en talrijke maren (kratermeren). Bezoek het Vulkaanmuseum, de Lava-Dome, en voel hoe de aarde schudt tijdens een multimediale vulkaanuitbarsting, of maak een excursie door een gestolde lavastroom.

 

Trier  aan de Moezel∙ de oudste stad van Duitsland: De Romeinen wisten al hoe mooi Rijnland-Palts is. Trier, met zijn unieke overblijfselen uit de Romeinse tijd en negen UNESCO-werelderfgoedlocaties, getuigt tot op de dag van vandaag van de bloeiende handels- en bestuursmetropool die het ooit was.

 

Kaiserdom in Speyer ∙ Palts: De meer dan 1.000 jaar oude Kaiserdom is een meesterwerk van romaanse architectuur en een van de indrukwekkendste kerken van de westerse beschaving. Het gebouw staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Men kan er nog altijd de oorspronkelijke crypte bewonderen.

 

Mainz ∙ ‘Great Wine Capital’ ∙ Rheinhessen: In een van de oudste steden van Duitsland worden in authentieke wijntavernen voortreffelijke wijnen uit Rheinhessen geschonken. In de ‘wijnhoofdstad’ met zijn talrijke sfeervolle wijnfeesten blijft de liefhebber van een goed glas wijn niets te wensen over.

 

Nationaal Park Hunsrück-Hochwald ∙ Hunsrück: Met een oppervlakte van 10.000 hectare is het jongste nationale park van Duitsland een ‘hotspot-regio voor biodiversiteit’. Te midden van cultuurhistorische overblijfselen van de Kelten en Romeinen, leven hier de meeste wilde katten van Europa.

 

Idar-Oberstein en edelstenen ∙ Naheland: Glinsterende ogen en stralende gezichten – in het Deutsche Edelsteinmuseum kun je het traject volgen dat edelstenen afleggen: van de mijnen tot aan de meest schitterende sieraden. In het museum bevindt zich de mooiste kristalzaal van Duitsland.

 

Kaiserbad Bad Ems ∙ Lahntal: Je voelen als een keizer in de 19de eeuw – dat is mogelijk in Bad Ems, een van de oudste kuuroorden van Europa. Bezoek de enige riviersauna van Duitsland en het UNESCO-werelderfgoed Romeinse Limes.

 

Westerwald-Steig ∙ Westerwald: Wandelen door een groene oase; door dichte bossen en weidse velden. De 235 km lange gecertificeerde wandelroute voert in 16 afwisselende etappes door ongerepte natuur naar de Fuchskaute, het hoogste punt van het Westerwald, en naar historische stadjes, ravijnen en moerasgebieden.

 

 

 


Informatie

Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH

Löhrstraße 103-105

D-56068 Koblenz

 

T +49 (0) 261 / 91520-0

F +49 (0) 261 / 91520-40

 

E-mail: info@rijnland-palts.nl


Internet: www.rijnland-palts.nl

Kaart

 

Zin gekregen om naar Rijnland-Palts te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar Rijnland-Palts bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.


Foto's:

Achtergrond: De beroemde bocht in de Moezel bij Kröv © Dominik Ketz / Rheinland-Pfalz Tourismus

Wat mag je niet missen: Romantischer Rhein: © Dominik Ketz / Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH | Ahrtal: © Ahrtal-Tourismus Bad Neuenahr-Ahrweiler e.V. | Vulkaaneifel: © Dominik Ketz / Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH | Trier: © Tourist-Information Trier / Tourist-Information Trier | Kaiserdom in Speyer: © Dominik Ketz / Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH | Mainz: © Landeshauptstadt Mainz / Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH | Nationaalpark Hunsrück-Hochwald: © Gabriele Frijo / Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH | Idar-Oberstein: © Dominik Ketz / Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH | Kaiserbad Bad Ems: © Dominik Ketz Fotografie / Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH | Westerwald-Steig: © Dominik Ketz / Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH

Wandel- en fietsparadijs: © Eifel Tourismus | Werelderfgoed: © Dominik Ketz / Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH | Gezinsvakantie: © Dominik Ketz / Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze