Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Sauerland

Het Sauerland heeft weliswaar niet de hoogste bergen Midden-Duitsland, maar wel de meeste. Het grootste vakantiegebied van het dichtbevolkte Noordrijn-Westfalen is geliefd vanwege zijn wandel-, watersport- en wintersportmogelijkheden. Uitgestrekte bossen, glooiende bergen, sappige weilanden afgewisseld met pittoreske vakwerkdorpjes bepalen het landschap. Met 843 m is de Langenberg bij Winterberg het hoogst.

 

Het water zorgt voor stroom en verfrissing

De talrijke stuwmeren voorzien de steden van het Ruhrgebied van stroom en hebben tevens een belangrijke recreatieve functie voor steden als Dortmund en Düsseldorf. Willingen en Winterberg bieden de wintersporter die niet al te ver wil rijden tal van mogelijkheden. Een uitstapje naar het stadje Soest, bekend om zijn mooie middeleeuwse kerken, of de voormalige Hanzestad Attendorn met zijn Sauerländer Dom, is voor cultuurliefhebbers absoluut een must.

 

Wandelen van vergezicht naar vergezicht

Het Sauerland biedt wandelaars van elk niveau volop mogelijkheden voor een geslaagde vakantie. De wandelpaden zijn goed gemarkeerd en vormen een uitgebreid netwerk door het middelgebergte. Telkens weer dienen zich verassende vergezichten aan. Naast de Uplandsteig bij Willingen zijn de nieuwe 240 km lange Sauerland-Waldroute en de Sauerland Hohenflug met een lengte van 243 km aanraders voor de geoefende wandelaar. Deze routes maken ook deel uit van de Sauerland Wanderdörfer: in deze plaatsen kunnen wandelaars verzekers zijn van perfecte wandelmogelijkheden en wandelvriendelijke accommodaties.

 

Een groot gedeelte van de Uplandsteig voert door het Natuurpark Arnsberger Wald. De tweede route doorkruist het Sauerland van oost naar west en verloopt over 4 bergen van meer dan 800 m hoog. Het motto van de route is: ‘Alleen vliegen is mooier.’ Helemaal in het zuidoosten, op de grens met Thüringen, ligt een van de bekendste wandelroutes van Duitsland: de Rothaarsteig.

 

Ontspanning in en op het water

De talrijke stuwmeren, ooit aangelegd om de inwoners van het Ruhrgebied van stroom te kunnen voorzien, zijn een paradijs voor watersporters. De Biggesee, de Hennesee, de Möhnesee, de Diemelsee en de Sorpesee bieden liefhebbers van een watersportvakantie legio mogelijkheden. Of u nu een fanatieke zeiler bent of liever op een surfplank staat, graag de hengel uitwerpt of lekker wilt zwemmen, u vindt hier beslist een goed plekje. Tijdens een tochtje met een rondvaartboot kunt u het mooie heuvellandschap ook eens in alle rust vanaf het water in u opnemen.

 

Wintersport-Arena Sauerland: een groot skigebied heel dichtbij

Voor de wintersporter die heimwee heeft naar de sneeuw en zich tijdens een weekendje alvast wil opwarmen voor de volgende vakantie biedt de Wintersport-Arena Sauerland met zo’n 150 skiliften en meer dan 100 km pisten carvers en snowboarders uitstekende mogelijkheden. Beginners en gevorderden kunnen op de vele hellingen naar beneden suizen. En als de sneeuw uitblijft, zorgen 140 sneeuwkanonnen op 40 pistes voor het witte tapijt. Dankzij schijnwerpers zijn meer dan 20 afdalingen ook na inval van de duisternis mogelijk. Voor langlaufers wordt zo’n 300 km loipes door bossen en over heuvels geprepareerd.

 

Informatie

Sauerland-Tourismus e.V.
Bad Fredeburg
Johannes-Hummel-Weg 1
D-57392 Schmallenberg

T +49 (0)2974 96980
E-mail
Internet

Kaart

 

Zin gekregen om naar het Sauerland te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar het Sauerland bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres. 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze