Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Wandelen op Rügen

Wandelen over een van de mooiste Duitse wandelwegen naar de karakteristieke witte klippen van Rügen. Kunstenaars als Caspar David Friedrich waren diep onder de indruk van het geweldige decor dat de krijtkust van Rügen met z'n witte klippen, ongerepte beukenbossen en turquoise zeewater biedt. Rondom de Königsstuhl, de bekendste, 118 m steil omhoog rijzende krijtrots, strekt zich op 3000 ha het kleinste nationaal park van Duitsland uit. Het is vooral bekend vanwege zijn krijtrotsen, maar herbergt ook zeldzame dieren- en plantensoorten. Hier kunt u 27 soorten orchideeën, ijsvogels en huiszwaluwen zien.

 

Wandelen op een van de mooiste wandelwegen van Duitsland

De wandeling langs de kust van Jasmund via de Hochuferweg, die in 2011 tot een van de tien mooiste wandelwegen van Duitsland gekozen werd, begint in Sassnitz, de levendige havenstad die een van de langste havenhoofden van Europa heeft. Aan het einde van de strand- boulevard in Sassnitz bereiken wandelaars de Hochuferweg, die hen al na een halve kilometer tot bij de zogenaamde 'Piratenbucht' brengt. Daar zou de roemruchte piraat Klaus Störtebeker honderden jaren geleden een van zijn schatten hebben begraven.

 

Wandelen langs beekjes, slanke stammen van wilde beuken en de Oostzee naar de mooiste uitzichten van de krijtkust, die al miljoenen jaren voortdurend verandert onder de invloed van water, wind en weer. Onderweg zijn er verschillende mogelijkheden om naar het strand af te dalen. Vandaar is de krijtkust in haar volle schoonheid te zien. Het 'Victoriasicht', genoemd naar de schoondochter van Koning Wilhelm l van Pruisen en de 'Königsstuhl' biedt het mooiste uitzicht. Ook het 'Nationalpark- Zentrum Königsstuhl' trekt ieder jaar duizenden bezoekers. Een interactieve, multimediale tentoonstelling toont er de geschiedenis en huidige situatie van het nationaal park en de beroemde krijtkust.

 

Tussen de Königsstuhl en Sassnitz rijdt ook een lijnbus waarmee wandelaars, als zij dat willen, comfortabel kunnen terugreizen.

 

Informatie

Tourismuszentrale Rügen GmbH
Circus 16

D-18581 Putbus

T +49 (0)3838 80770


E-mail
Internet

Kaart

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze