Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Rügen: het charmante eiland in de Oostzee voor een vakantie met strand, natuur en cultuur

Rügen is met zijn meer dan 1000 km2 het grootste eiland van Duitsland en een van de geliefdste vakantiegebieden van het land. Vooral de onbedorven natuur en de kilometers lange zandstranden van de Oostzee met hun fijne zand zijn aantrekkelijk voor toeristen. Maar ook de majestueuze krijtrotsen die in het noorden van het eiland omhoog rijzen, het gevarieerde culturele aanbod en de voortreffelijke voorzieningen voor gezondheid en wellness trekken jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers aan.

 

Zoneilanden

Rügen en het kleine buureiland, Hiddensee, kunnen met recht beweren dat ze echte zoneilanden zijn omdat men er regelmatig ongeveer 2.000 uur zonuren per jaar meet. Het gemiddelde aantal ligt voor Duitsland rond 1.550 uur. Dat betekent dat er ruim 30 % meer zon op Rügen en Hiddensee is! Juist in de zomer lokt de zon vakantiegangers en gasten naar de levendige, witte droomstranden aan de Oostzeekust. De in totaal 56 kilometer lange zandstranden en andere delen van de kust nodigen uit tot zonnebaden, zwemmen, wandelen en ontspannen.

 

Steile kusten en glooiende heuvels

De natuur van het eiland toont op een kleine oppervlakte zijn rijkdom: steile kusten, dichte beukenbossen, idyllische oevers langs ondiepe baaien en liefelijke heuvellandschappen. Grote delen van het eiland staan dan ook onder een bijzondere bescherming. In de twee nationale parken, Jasmund in het noordoosten en het Vorpommersche Boddenlandschaft in het westen, evenals in het Biosphärenreservat Südost-Rügen kunnen vakantiegangers de natuur van heel dichtbij beleven.

 

Historische badplaatsen en authentieke vissersdorpjes

Ook cultuur en geschiedenis drukken hun stempel op Rügen. Er zijn kastelen, parken en herenhuizen die getuigen van oude adel en nieuwe grandeur. Niet alleen de badplaatsen langs de Oostzee met hun badplaatsarchitectuur zijn beroemd, maar ook het residentiestadje Putbus met zijn witte, classicistische gebouwen. Authentieke vissersdorpjes en vredige bakstenen kerken zijn ook tegenwoordig nog kenmerkend voor veel plaatsen op het eiland. Theater, evenementen en musea beloven cultureel genot op iedere tijd van de dag en in ieder seizoen. Maritieme flair, een keur aan sporten, van zeilen tot paardrijden en golf zorgen ervoor dat het eiland Rügen tot een perfecte vakantiebelevenis wordt. Voor gezinnen zijn er speciaal aanbiedingen en de restaurants bieden regionale specialiteiten aan.

 

Informatie

Tourismuszentrale Rügen GmbH
Circus 16

D-18581 Putbus

T +49 (0)3838 80770


E-mail
Internet

Kaart

 

Zin gekregen om naar Rügen te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar Rügen bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres. 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze