Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Museumsufer Frankfurt: 18 musea op een rijtje

Frankfurt am Main is ongetwijfeld een mekka voor de cultuurliefhebber. Op de Museumsufer Frankfurt liggen maar liefst 18 musea langs de rivier de Main op een rijtje. Een paar musea zoals het Städel Museum en de Schirn Kunsthalle behoren bij de wereldtop. Veel musea zijn in historische villa´s met mooie parken gevestigd. Anderen zijn ontworpen door beroemde architecten zoals Richard Meier, Oswald Mathias Ungers of Hans Hollein. Door de unieke combinatie van kunst, cultuur en recreatie is de Museumsufer bijzonder geliefd bij zowel de inwoners van Frankfurt en bezoekers.

Een kleine greep uit de mogelijkheden:

  • Städel Museum: beroemde collectie met schilderijen van Europese kunstenaars uit de 13de tot 20ste eeuw zoals Dürer, Rembrandt, Botticelli, Beckmann en Picasso.
  • Schirn Kunsthalle: een van de meest gerenommeerde tentoonstellingscentra van Duitsland. Met wisseltentoonstellingen van beroemde kunstenaars uit verschillende stijlperiodes en landen.
  • Liebieghaus Skulpturensammlung: grote collecte met grote en kleine sculpturen van de Oudheid tot heden.
  • Deutsches Architektur Museum: in het patriciërshuis dat door de beroemde architect Oswald Mathias Ungers werd omgebouwd is een grote collectie met architectonische ontwerpen, schetsen en maquettes uit de 19de en 20ste eeuw te bewonderen.
  • Museum für Moderne Kunst: het door Hans Hollein ontworpen museum toont kunst die na 1945 is gemaakt - van Pop Art tot hedendaagse kunst. Hier vindt u werken van Roy Lichtenstein, Andy Warhol en Joseph Beuys.
  • Museum für Angewandte Kunst: in het architectonische hoogtepunt langs de oever van de Main van de architect Richard Meier is het museum voor toegepaste kunt gevestigd.
  • Haus Giersch - Museum Regionaler Kunst: toont kunstenaars uit de 19de en 20ste eeuw die met Frankfurt zijn verbonden.

Informatie

Schriftelijke aanvragen:

Tourismus+Congress GmbH

Kaiserstrasse 56

D-60329 Frankfurt am Main

 

T +49 (0)69 21230808

E-mail

Internet

 

Informatie ter plekke:

Tourist-Informationen

Römerberg/ Römer

Hauptbahnhof (in het station)

Kaart

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze