Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Hessen: geschiedenis, cultuur en natuur in het hart van Duitsland

Midden in Duitsland ligt de deelstaat Hessen. Een gebied met grote commerciële centra als Frankfurt, Darmstadt en Wiesbaden. Steden die miljoenen bezoekers trekken met hun mooie binnensteden en gevarieerde winkelaanbod. Speciale evenementen heeft Hessen ook, zoals de kunstmanifestatie documenta in Kassel. De volgende documenta vindt in 2017 plaats. Bezoekers zijn altijd weer onder de indruk van de pittoreske binnenstad van Wetzlar. In Marburg drukken de bijna 500 jaar oude universiteit en de vele studenten hun stempel op de stad. Het stadsbeeld wordt hier bepaald door de Elisabethkerk, het landgravenslot en de schilderachtige straten met veel vakwerkgevels.

Streken vol verrassingen

Hessen is vooral de deelstaat van de vakwerkhuizen, de burchten en kastelen. Het is de regio waar de prachtige Odenwald Bergstraße doorheen loopt, het gebied van het machtige Taunusgebergte en van heerlijk fietsen langs de Lahn. Een echt vakantieland. De streek Vogelsberg is genoemd naar de gelijknamige vulkaan. Qua oppervlak en massa zelfs de grootste van Europa! Als een stompe kegel rijst de vulkaan uit de beboste heuvels van Hessen omhoog. Het noordelijk deel van Hessen noemt zich Grimm Heimat Nordhessen, omdat hier de gebroeders Grimm zijn geboren. Rondom de metropool Frankfurt liggen steden met een rijke geschiedenis zoals Aschaffenburg en Mainz, maar ook elegante kuuroorden zoals Bad Homburg vor der Höhe en Wiesbaden. Oude stadjes met veel vakwerk en jugendstilgebouwen worden afgewisseld met kastelen en burchten.

 


 

Wat mag je niet missen in Hessen?

UNESCO werelderfgoed Rijndal en de wijnstreek Rheingau: Het Rijndal tussen Koblenz en Rüdesheim was in de Middeleeuwen een invloedrijke streek. De vele burchten en kastelen en de historische vestingstadjes getuigen van dit rijke verleden. Op de steile hellingen zie je afwisselend bossen en wijngaarden. De Riesling uit Rheingau heeft een uitstekende reputatie.
Wiesbaden: hoofdstad van Hessen. De bijnaam is Nice van het Noorden. Imposante gebouwen, zoals het casino en het Staatstheater, vormen in combinatie met de prachtige parken en lanen een moderne stad met veel flair. Flaneren door de grote winkelstraat, daarna even uitrusten in een gezellig café.
Metropool Frankfurt am Main: de skyline met de Messeturm en de wolkenkrabbers van de grote banken vormt het symbool van de stad. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de 15 musea die deel uitmaken van de Museumsufer. Naast het spraakmakende Museumsuferfest biedt de hoofdstad van de appelwijn talrijke andere bijzondere evenementen.
Lahntal. Het dal van de Lahn strekt zich uit van de bron in het Rothaargebergte tot aan de monding in de Rijn. Langs de rivier liggen pittoreske stadjes zoals Marburg, Wetzlar en Limburg. Talrijke wandelroutes, zoals de Lahnwanderweg, het Lahn-Dill-Berglandpfad en de Lahntal-Radweg, bieden de sportieve vakantieganger een ruime keuze. De rivier is ook erg geschikt voor kanotochtjes.
Grimmwelt Kassel. Een must voor alle liefhebbers van sprookjes, jong en oud. Naast de bekende sprookjes van de gebroeders Grimm, wordt ook hun maatschappelijke en politieke invloed op een interactieve manier belicht. Tot de waardevolste stukken behoren de werkexemplaren van Jacob en Wilhelm.
Nationalpark Kellerwald-Edersee. De streek rondom de blauwgroene Edersee is een paradijs voor wandelaars. Paadjes slingeren door de uitgestrekte eiken- en beukenbossen. Bizar gevormde bomen doen denken aan het land van de kobolden. Hessen wordt ook wel Buchonia genoemd, het land van de beuken. De bossen maken deel uit van het UNESCO-natuurerfgoed 'oude beukenbossen in Duitsland'.

 

 

 

 

Informatie

HA Hessen Agentur GmbH

Tourismus- und Kongressmarketing

Konradinerallee 9
65189 Wiesbaden

Tel.: +49 611 / 950 17-80E-Mail


Internet

Kaart

 

Zin gekregen om naar Hessen te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar Hessen bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.

 

Foto's:

achtergrond: © C. Marx Hungen - Blick auf Stornfels

Wat mag je niet missen: Rheingau: © HA Hessen Agentur GmbH, Blofield | Wiesbaden: © Torsten Krüger | Frankfurt: © HA Hessen Agentur GmbH | Lahntal: © Lahntal Tourismus - Runkel | Grimmwelt Kassel: © A. Berthel | Nationalpark Kellerwald-Edersee: © HA Hessen Agentur GmbH, Blofield | Festspiele in Bad Hersfeld:© Thomas Landsiedel | Roze papavervelden bij Germerode: © Eugen Merdian | Keltenwelt am Glauberg: © Keltenwelt Glauberg | openluchtmuseum Hessenpark in Neu-Anspach: © Taunus Touristik Service e.V.

Ideale wandelregio: © HA Hessen Agentur GmbH, Blofield | Fietsen door sprookjesland Hessen: © HA Hessen Agentur GmbH, Blofield | Hessen culinair: © HA Hessen Agentur GmbH, Blofield 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze