Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Frankfurt culinair: appelwijn en groene saus

Zo internationaal Frankfurt ook is, op culinair gebied voeren regionale specialiteiten de boventoon. De beroemde groene saus, ribjes met zuurkool, 'Handkäs mit Musik', handgevormde kaas met veel ui, worden geserveerd met het lijfdrankje van de Frankfurters: appelwijn.
Al meer dan 250 jaar geldt appelwijn als het lijfdrankje van Frankfurt. Appelwijn, die in Frankfurt ook wel Ebbelwei, Äbbelwoi of Stöffche wordt genoemd, is bekend als een drankje met weinig alcohol dat de bloedsomloop en het zenuwstelsel positief beïnvloed. Veel gerenommeerde artsen uit Frankfurt hebben dan ook het drankje aanbevolen. Appelwijn zou een vaatverwijdende werking hebben en voor een betere doorbloeding van de hersenen en vertraging van het verouderingsproces zorgen.
De aanbouw van appelwijn was uit nood geboren. In de 16de eeuw werden de wijnstokken rondom Frankfurt bevallen door allerlei ziektes. Toen in de 18de eeuw vanwege een klimaatverandering de druiven helemaal niet meer rijp werden, werd definitief voor de appelwijn als alternatief gekozen. Sachsenhausen geldt als centrum van de appelwijn in Frankfurt, maar ook in het centrum zijn er talrijke eetgelegenheden waar u een glaasje kunt proeven. Traditioneel wordt de appelwijn in een blauwgrijze aarden kruik geserveerd, de 'Bembel'. Het drankje wordt gedronken uit een typisch geribbeld glas.

Informatie

Schriftelijke aanvragen:

Tourismus+Congress GmbH

Kaiserstrasse 56

D-60329 Frankfurt am Main

 

T +49 (0)69 21230808

E-mail

Internet

 

Informatie ter plekke:

Tourist-Informationen

Römerberg/ Römer

Hauptbahnhof (in het station)

Kaart

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze