Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Schloss Clemenswerth: een landelijk jachtslot in het Emsland

Het jachtslot Clemenswerth in het Emsland geldt als een van de meest eigenaardige ensembles van Duitsland. Het is een goed voorbeeld van een jacht- en lustslot in rococo-stijl en is als enige in zijn soort in Europa nog helemaal origineel bewaard gebleven. Met name de 8 alleeën die in de vorm van een ster allemaal samenkomen in het jachtslot is eenmalig. Het pronkgebouw wordt omringd door 8 paviljoens. Geen wonder dus dat het op de lijst van Nationale Monumenten van Duitsland is opgenomen. Het jachtslot werd tussen 1737 en 1747 gebouwd naar het ontwerp van de bekende barokarchitect Johann Conrad Schlaun in opdracht van Clemens August, keurvorst uit het 'Haus Wittelsbach' en aartsbisschop van Keulen.

Park en kloostertuin

In het complex is tegenwoordig het regionale Emslandmuseum gevestigd. Bekendheid genieten de collectie faience uit Straatsburg en de vele jachtvoorwerpen uit de 18de eeuw. Het 42 ha grote bospark met grote vijvers nodigt de bezoeker uit om te wandelen. In de romantische kloostertuin vinden rustzoekers tussen de fruitbomen en taxusheggen een rustig plekje.

Een klein feest in een groot park: 25 augustus 2018

Elk jaar wordt in augustus onder de naam 'Das kleine Fest im großen Park' het grootste culturele evenement van het Emsland georganiseerd. Overal rondom het kasteel, op het centrale plein, in de kloostertuin en de alleeën treden internationaal bekende kunstenaars op met een afwisselend programma van theater, muziek, acrobatiek en pantomime. De lokale gastronomie zorgt voor hapjes en drankjes. De spetterende afsluiting vormt ook dit keer weer het vuurwerk.

In 2012 vierde Schloss Clemenswerth zijn 275-jarig jubileum. Een goede aanleiding voor een tentoonstelling over de bouwgeschiedenis en de sociale achtergronden van dit unieke barokke monument.


Informatie

Emslandmuseum Schloss Clemenswerth

Clemenswerth 7

D 49751 SÖGEL
Tel.: 05952 / 9323 - 25
Fax: 05952 / 9323 - 30

 

Email

Internet

Kaart

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze