Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Cochem aan de Moezel

Voor veel bezoekers van Cochem is dit plaatsje aan de Moezel precies zoals men Duitsland het liefste ziet: een gezellig en overzichtelijk historisch centrum, veel vakwerk huizen in de smalle steegjes en winkeltjes om lekker in te neuzen en natuurlijk een grote romantische burcht bovenop de berg. Geen wonder dat tijdens het seizoen in Cochem overal Nederlands hoort.

Het oude centrum van Cochem

Letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van een bezoek aan Cochem is de Reichsburg. Op deze plek stond al zon 1000 jaar geleden een burcht. De huidige burcht is een romantische herbouw uit de 19de eeuw. Andere bezienswaardigheden zijn het barokke stadhuis en de Marktplaats met de Martinsfontein. Bijzonder zijn ook de vele overblijfselen van de historische stadsmuur en de verschillende stadspoorten die bewaard zijn gebleven zoals de Endertor-Toren met het poortwachtershuisje uit 1332. Vanaf de centrale Marktplatz voert een oude stenen trap omhoog naar de Klosterberg. Daar ligt het oude Kapucijnerklooster uit 1630 dat tegenwoordig als cultuurcentrum dient.

Actief in Cochem

Rondom Cochem ligt een uitgebreid netwerk van wandelpaden en wandelroutes, zoals de Mosel.Erlebnis.Route. Het mooiste uitzicht heeft u vanaf het Pinner-Kreuz. Een stoeltjeslift brengt u heel comfortabel naar boven. Fietsliefhebbers kunnen een stukje van de Moselradweg fietsen. En onderweg kunt u natuurlijk een pauze inlassen bij een wijnboer. Even op adem komen bij een glas Riesling met een hartige culinaire specialteit van de Moezel erbij.


Informatie

Tourist-Information

Ferienland Cochem

Endertplatz 1

D - 56812 Cochem

T+ 0049 (0) 2671 60040

E-Mail

Internet

Kaart

Zin gekregen om naar Cochem aan de Moezel te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar Cochem aan de Moezel bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze