Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Lohr a. Main: een gezellig vakwerkstadje in hartje Duitsland

Midden in de fraaie bossen van de Spessart, aan de oever van de Main, ligt het vakwerkstadje Lohr. a. Main. Het historische karakter van dit stadje in Franken is uitstekend bewaard gebleven. Levensgenieters en cultuurliefhebbers die op zoek zijn naar een stukje ontspanning zullen verrast zijn door het schilderachtige stadje en de gastvrije bewoners.

Beleef de natuur, kunst en cultuur of wordt zelf actief. Slenter door de romantische straten en steegjes en voel hoe levendig de geschiedenis hier is. Slenter door de gezellige voetgangerszone en ontdek allerlei schilderachtige hoekjes in de oude binnenstad. U zult versteld staan van de rust en gemoedelijkheid. Natuurlijk mag een pauze met een goed glas wijn uit Franken niet ontbreken.

 

 

 

 


Wandelen en fietsen rondom Lohr

Fietsers kunnen hun hart ophalen in Lohr en de aangezendende Spessart. Voor recreatieve fietsers is de Main-Radweg een uitkomst; mountainbikers kunnen hun  hart ophalen in het Bikewald Spessart. Wandelaars hebben de keuze uit een aantal goed onderhouden en bewegwijzerde wandelpaden rondom Lohr, zoals de 'Spessartweg 1' (met kwaliteitskeurmerk) en 3 culturele rondwandelingen.

 


Actief op vakantie

Klimmen, vissen, wellness, een spelletje minigolf of petanque, een baantje trekken in het zwembad - overdekt of in de openlucht: de recreatieve mogelijkheden zijn veelzijdig. Een tochtje met de excursieboot 'Maintalbummler' vormt een welkome afwisseling.

 


Frankische gastvrijheid

Geniet in een restaurant van heerlijk eten, zowel typisch Frankische specialiteiten of uit de internationale keuken. Ook bij de keuze van uw accommodatie is er voor elk wat wils: van kleine pensions, vakantiewoningen en gezellige 'Gasthöfe' tot uitstekende 3 en 4 sterrenhotels. U kunt kiezen uit 2 campings en direct aan de oever van de Main is een camperplaats met plek voor 20 campers. Geopend van april t/m oktober. In de plezierhaven zijn 12 aanlegplekken voor gasten beschikbaar.

 

Informatie

Touristinformation Stadt Lohr a.Main
Schlossplatz 5
D-97816 Lohr a.Main
T +49 09352 19433
Email

Internet


Openingstijden:
Zomer (april t/m oktober): ma-vr 9 - 17.30 uur | za 10 - 13 uur
Winter (november t/m maart): ma-vr 10 - 17 uur

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze