Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

De Christkindlmarkt met Kripperlmarkt: de beroemde kerstmarkt van München

Een stedentrip naar München in de adventstijd loont de moeite. Ieder jaar komen gasten van wijd en zijd om zich te laten betoveren door de traditionele Beierse charme van de sfeervolle Christkindlmarkt in München. Als het donker wordt en de sneeuw op de daken van de marktkraampjes oplicht in de heldere glans van talloze lichtjes, dan is de Christkindlmarkt op de Marienplatz op z'n mooist. De ongeveer 2.500 lichtjes van de grote kerstboom, het symbool van de markt, fonkelen tegen de romantische achtergrond van het neogotische stadhuis. De Münchenaren en hun gasten, die van wijd en zijd naar het pronkstuk van de hoofdstad van de deelstaat Beieren komen, laten zich betoveren door de traditionele, Beierse charme van deze sfeervolle markt met een lange traditie.

 

Deze klassieke Christkindlemarkt geldt als de oudste van München. Hij is de meest oorspronkelijke en populairste markt van de stad. De Christkindlmarkt moet al uit de 14e eeuw stammen, toen er de zogenaamde Nicholaasmarkten werden gehouden. Het assortiment is in de meer dan 200 jaar, die sindsdien zijn verstreken, niet wezenlijk veranderd. 'Lebkuchen' (een soort taaitaai) en 'Zwetschgenmanderl' (figuurtjes gemaakt uit pruimen en noten), houtwaren uit Oberammergau, Zuid-Tirol en het Erzgebergte en alles wat verder nog bij de advents- en kersttijd hoort, wordt tegenwoordig in meer dan honderd kraampjes op de Marienplatz aangeboden. Heel bijzonder op de Münchener Christkindlmarkt is het grote deel van de markt waar kribben en accessoires voor kribben te koop zijn. De Kripperlmarkt, zoals hij liefdevol wordt genoemd, staat bekend als de grootste kerstmarkt van Duitsland.

 

Informatie

Münchner Christkindlmarkt

op de Marienplatz

27 november tot 24 december 2019

 

Internet

 


Kaart

 

Zin gekregen om naar de kerstmarkt in München te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar de kerstmarkt in München bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze