Zum Inhalt der Seite
De meeste arrangementen in Duitsland!

De Mittlere Schwäbische Alb

De Mittlere Schwäbische Alb, ook wel de Zwabische Jura genoemd,  ligt in het hart van Baden-Württemberg op zo´n 50 kilometer ten zuiden van Stuttgart. Over de streek en zijn inwoners wordt gezegd dat ze een beetje boers, eigenzinnig maar ook bijzonder symphatiek zijn. De grootste schat is de veelal ongerepte natuur, afgewisseld met hier en daar pittoreske dorpjes en schilderachtige kastelen en burchten.

Actief in de ongerepte natuur

Iedereen die op zoek is naar een actieve vakantie, ook een gezinsvakantie vindt in de Mittlere Schwäbische Alb beslist iets van zijn gading. Wandelen, fietsen of paardrijden? De paden waarover de bezoeker het karstlandschap met zijn jeneverstruiken, de steile rotsen en de glooiende dalen verkent, zijn bij de meeste toeristen nog onbekend. Onderweg kunt u telkens weer genieten van het heerlijke uitzicht. Sinds enkele jaren heeft de Schwäbische Alb van de UNESCO het predikaat Biosfeerreservaat toegekend gekregen. Dit betekent dat de economische ontwikkeling in harmonie met de mens en de natuur dient te geschieden. Het 85.000 ha grote gebied omvat 29 gemeentes. Midden in het natuurgebied ligt het voormalig militair oefenterrein in Münsingen. Een mooie eindbestemming voor een wandeling of fietstocht. Hier kunt u een 19de eeuw weidelandschap op een hoogvlakte in de Alpen zien.

 

Fietsen en kanoën langs kastelen en burchten

Het Große Lautertal lokt niet alleen met zijn prachtige natuur waardoor u prachtige fiets- of kanotochten kunt maken . Ook de spannende geschiedenis wordt hier tastbaar in de ruïnes van de talrijke middeleeuwse burchten. Vanaf de burchttoren heeft u een mooi uitzicht over het dal, waardoor de river de Großer Lauter zich al kronkelend een weg baant. De landbouw speelt in de Mittleren Schwäbische Alb nog altijd een belangrijke rol. Veel boeren produceren tegenwoordig biologische producten. Overal in de streek, komt u regionale producten tegen zoals appelsap, Maultaschen of kaas van echt almbuffels. Ook veel restaurants koken met streekproducten.

Berengrotten en druipsteenformaties

Ontdek de geologische geschiedenis van de Schwäbische Alb in een van de vele grotten. Niet voor niets heeft de streek het predikaat 'Geopark Schwäbische Alb' toegekend gekregen. De Wimsener Höhle bij Hayingen is de enige watergrot in Duitsland die met een boot bezichtigd kan worden. In de Bärenhöhle (berengrot) bij Sonnenbühl zijn unieke druipsteen-

formaties te bewonderen. Oude berenskeletten herinneren aan de al oude geschiedenis van de streek.

 

Winkelen en wellness

En wie een dagje naar de bewoonde wereld wil, kan gaan winkelen in Metzingen. Het midden tussen de wijnbergen gelegen stadje is bekend vanwege zijn outlet center. De Albthermen in het nabijgelegen Bad Urach zijn uitermate geschikt voor iedereen die op zoek is naar rust en ontspanning. Ook de oude stad Reutlingen, de universiteitsstad Tübingen en Ulm met zijn wereldberoemde kloosterkerk zijn met de auto goed bereikbaar. 
Voor paardenliefhebbers is een bezoek aan de stoeterij van Marbach een must. Al in de 16de eeuw lieten de Heren van Württemberg hier paarden fokken. Tegenwoordig is de stoeterij vooral bekend vanwege het fokken van Arabische volbloedpaarden.

 


Informatie

Mythos Schwäbische Alb

 

Tourismusgemeinschaft
Bismarckstraße 21
72574 Bad Urach

 

T +49(0) 71 25 / 150 60 0

 

E-mail

Internet

 

Kaart

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze