Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

De Mittlere Schwäbische Alb

De Mittlere Schwäbische Alb, ook wel de Zwabische Jura genoemd,  ligt in het hart van Baden-Württemberg op zo´n 50 kilometer ten zuiden van Stuttgart. Over de streek en zijn inwoners wordt gezegd dat ze een beetje boers, eigenzinnig maar ook bijzonder symphatiek zijn. De grootste schat is de veelal ongerepte natuur, afgewisseld met hier en daar pittoreske dorpjes en schilderachtige kastelen en burchten.

Wat mag je niet missen op de Schwäbische Alb?

Jachtslot Lichtenstein werd gebouwd tussen 1840 en 1842 en staat hoog op een rots boven het Echaztal. Het wordt ook wel het sprookjeskasteel van Württemberg genoemd. Vanaf de binnenplaats heeft u een fantastisch uitzicht over het dal.
Berengrot en recreatiepark Traumland in Sonnenbühl: een bijzonder avontuur voor families. Naast skeletten van beren, kunnen hier bizarre druipsteengrotten worden bezichtigd. Ernaast ligt het recreatiepark Traumland dat garant staat voor een reis naar een sprookjeswereld met veel speelplezier.

AlbThermen in Bad Urach: een echte aanrader voor iedereen die op zoek is naar ontspanning en wellness. Harmonie van lichaam, geest en ziel worden hier op een holistische wijze benaderd. Heerlijk ontspannen in een van de vele sauna´s en thermale baden.

Outletcity Metzingen: winkelen, flaneren, genieten... Metzingen maakt het mogelijk. Zijn reputatie als winkelparadijs dankt Metzingen aan het unieke en bijzonder omvangrijke aanbod van fabrieksverkoop en outletwinkels.
Stoeterij van Marbach: een must voor paardenliefhebbers. Al in de 16de eeuw lieten de Heren van Württemberg hier paarden fokken. Tegenwoordig is de stoeterij vooral bekend vanwege het fokken van Arabische volbloedpaarden.

 

 


Informatie

Mythos Schwäbische Alb

 

Tourismusgemeinschaft
Bismarckstraße 21
72574 Bad Urach

 

T +49(0) 71 25 / 150 60 0

 

E-mail

Internet

 

Kaart

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze