Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Duitse kwaliteit: wandelkeurmerken en een koepelorganisatie

Predikaat 'Wanderbares Deutschland'

Om aan de wensen van de wandelaar tegemoet te komen, is het keurmerk 'Qualitätsweg Wanderbares Deutschland' in het leven geroepen, een samenwerking tussen de Deutsche Tourismusverband e.V en de Deutsche Wanderverband. De doelstelling is het wandeltoerisme in Duitsland te bevorderen. Momenteel mogen 54 wandelroutes het predikaat 'Qualitätsweg Wanderbares Deutschland' voeren. Alle routes hebben een goede bewegwijzering en lopen over grotendeels onverharde paden. Een afwisselend landschap en interessante flora en fauna zijn vanzelfsprekend, maar er moeten ook voldoende culturele bezienswaardigheden en eetgelegenheden langs het pad liggen.

 

Keurmerk ‚Deutsches Wandersiegel für Premiumwege‘

Het 'Deutsche Wandersiegel' is een keurmerk dat wordt verleend door het Deutsche Wanderinstitut e.V. met als doel de kwaliteit van een wandelroute op basis van de actuele wensen kwalitatief meetbaar te maken. Met behulp van een uitgebreide lijst met kwaliteitscriteria worden de sterke en zwakke punten van een route in kaart gebracht. Deze dient als basis voor het permanent verbeteren van de kwaliteit.  Naast de uitstekende infrastructuur dienen de routes ook veel afwisseling, mooie natuur en interessante bezienswaardigheden te bieden hebben.


Top Trails

De 'Top Trails' zijn de 14 mooiste langeafstandswandelroutes in heel Duitsland. De meeste routes liggen in de fraaie middelgebergtes. De routes garanderen een unieke natuurervaring en een afwisselend routeverloop. Ze zijn volledig bewegwijzerd en van informatieborden voorzien. Alle 'Top Trails' zijn gecertificeerd, het management en de marketing zijn professioneel, er is een centraal servicepunt en er worden arrangementen aangeboden. In samenwerking met accommodaties die zich speciaal op wandelaars richten, bestaat er in veel gevallen een haal- en brengdienst en kan bagagevervoer geregeld worden.

 

 


 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze