Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Kunstmuseum Pablo Picasso Münster

Het Kunstmuseum Pablo Picasso Münster is het eerste en tot op heden enige Picassomuseum van Duitsland. In de oude binnenstad, achter gevels die onder monumentenzorg vallen, beheert het museum met meer dan 800 litho’s van Picasso een verzameling die qua consistentie uniek is in de wereld.
In de tentoonstellingsruimtes van in totaal ca. 600 vierkante meter worden vier keer per jaar telkens twee nieuwe tentoonstellingen gepresenteerd. Naast thematische tentoonstellingen die uitgaan van de omvangrijke eigen collectie worden ook speciale tentoonstellingen georganiseerd over Picasso’s kunstenaarsvrienden en tijdgenoten, met bruiklenen uit internationale musea en verzamelingen.

 

Dat al deze kunstschatten in Münster te bewonderen zijn, is te danken aan de uit Westfalen afkomstige Gert Huizinga. Deze graficus, die bij Horst Janssen en Paul Wunderlich studeerde, verwierf begin jaren 50 zijn eerste Picasso, een linosnede. Doordat hij Picasso’s ex-vriendin Marie-Thérèse Walter kende en door zijn ontmoeting en latere vriendschap met Picasso’s drukker Fernand Mourlot in Parijs, kreeg Gert Huizinga in de jaren 70 de kans zijn verzameling uit te breiden, vooral met zeer zeldzame proefdrukken.

 

Toen de verzameling almaar groter werd, besloot het verzamelaarsechtpaar Jutta en Gert Huizinga de kunstschat voor een breed publiek toegankelijk te maken. Samen met de Sparkassen in Westfalen-Lippe, de Westdeutsche Landesbank Girozentrale en de Westfälische Provinzial-Versicherungen riepen ze de stichting in het leven die het Kunstmuseum Pablo Picasso Münster mogelijk zou maken.
Naar aanleiding van het 10-jarig jubileum werd het museum in 2010 omgedoopt van Graphikmuseum Pablo Picasso Münster in Kunstmuseum Pablo Picasso Münster.

 

Informatie

Kunstmuseum Pablo Picasso Münster

Picassoplatz 1

D-48143 Münster

 

T 0049 (0) 251 41 44 710

E-mail

Internet

 

Openingstijden:

di.-zo. en op feestdagen 10-18 uur

Gesloten op 3 oktober, 24 en 25 december en 31 december. Op nieuwjaarsdag vanaf 13 uur geopend.

Kaart


Presentatie van Pablo Picasso Museum Münster in samenwerking met het Grensoverschrijdend Projectbureau voor Toerisme. Medegefinancierd in het kader van het INTERREG IV A progamma Deutschland-Nederland door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en door  de Ministeries van Economische Zaken van de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen en de provincies Overijssel en Gelderland. Het Projectbureau wordt begeleid door het programmamanagement bij de EUREGIO.

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze