Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Bad Peterstal-Griesbach: wandelparadijs in het Zwarte Woud

Authentiek en idyllisch, dat is de uitstraling van het vakantiegebied Bad Peterstal-Griesbach, een deel van de Nationalparkregion Schwarzwald, de streek met de talrijke nationale parken. Bad Peterstal-Griesbach ligt op een hoogte van 400 meter, omgeven door prachtig bloeiende bergweides, kristalheldere bergbeekjes die door smalle dalen stromen en de beboste bergen van het centrale Zwarte Woud.


Wat u niet mag missen in Bad Peterstal-Griesbach

Sophienquelle: midden in het dorp staat de bronnentempel Sophienquelle met een drinkwaterfontein uit 1835, die karakteristiek is voor de gemeente Bad Peterstal-Griesbach.

 

De uitzichttorens Habererturm (16 m) en de Buchkopfturm (28 m), bieden een prachtig uitzicht op het Renchtal.

 

Interessante rotsformaties: de Rappenschliff, Teufelskanzel, Ibacher Schliff en Klagstein zijn geologische rotsformaties die zo´n 25.000 jaar geleden zijn ontstaan.

 

De Glaswaldsee staat bekend als het ‘blauwe oog’ van het ZwarteWoud. Het is een meer in een keteldal en ligt tussen Bad Peterstal-Griesbach en Bad Rippoldsau op 839 m boven. NAP. De Glaswaldsee is ontstaan tijdens de laatste ijstijd en is uitgehold uit de bontzandsteen door een gletsjer op de oostelijke helling van de Lettstädter Höhe.

 

 

 

 

Hoogtepunten in Bad Peterstal-Griesbach in 2020

Let op: alle evenementen t/m eind augustus 2020 in Duitsland zijn opgeschort i.v.m. de Corona-pandemie.

1 mei 2020: Opening van het wandelseizoen op de Himmelssteig met onderweg standjes met allerlei lekkers en allerlei activiteiten.

24 mei 2020: Schwarzwälder Vierkampf op de Löcherhansenhof in Bad Peterstal. Na het Frühschoppenconcert treden 4 teams tegen elkaar aan in de disciplines maaien met de zeis, zagen, melken en ratelen.

4 - 5 juli 2020: Peter- und Paulsfest in het kuurpark van Bad Peterstal. Op zaterdag met een openair-concert door de historische 'Bürgermiliz'. Op zondag eten en drinken met o.a. blaasmuziek en kinderprogramma.

01 augustus 2020: Sommernachtsfest met groot vuurwerk Bad Griesbach. Tienduizenden bonte lampjes veranderen Bad Griesbach in een romantische zee van licht. Vanaf 18 uur spelen de Musik- und Milizkapelle Bad Peterstal. Rond 22.30 uur begint het spectaculaire vuurwerk.

19 en 20 september 2020: 10-jarig jubileum Wiesensteig. Jubileumsweekend met standjes met allerlei lekkers en activiteiten langs de wandelroute.

03 oktober 2020: Mountainbikerrace om de beker van het Renchtal. De race gaat van het station in Bad Peterstal naar de Renchtalhütte in Bad Griesbach. Iedereen is van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen.

 

Handig om te weten

KONUS-gastenkaart.
Iedereen die bij een van de deelnemende accommodaties boekt krijgt voor de duur van het verblijf deze gastenkaart die het mogelijk maakt gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in het hele Zwarte Woud. Dus u kunt de auto laten staan en met de bus of trein naar het beginpunt van uw wandeling, naar een uitstapje of een interessante bezienswaardigheid rijden. De KONUS-gastenkaart is gratis!


Folders bestellen of downloaden
Informatie over Bad Peterstal-Griesbach en de Schwarzwalder Wandersinfonie kunt u online bestellen of downloaden.

 

 

Wist u dat ... ?

... er  in Bad Peterstal-Griesbach drie firma’s zijn die minerale bronnen exploiteren die mineraalwater van premium kwaliteit leveren: de Griesbacher Mineral- en Heilquellen GmbH, de Peterstaler Mineralquellen GmbH, en de Schwarzwald-Sprudel GmbH. Bad Peterstal-Griesbach is de enige gemeente in Duitsland met 3 bedrijven die bronwater produceren.

Bijpassend werd de Schwarzwälder Wandersinfonie in het leven geroepen met drie uitstekende rondwandelroutes van premium kwaliteit, de Himmelssteig, Schwarzwaldsteig en Wiesensteig. Elke bronwaterbedrijf is beschermheer van een van deze premium wandelroutes. Zij zorgen ervoor dat de wandelaars langs een bepaalde route het bijbehorende mineraalwater gratis kunnen proeven bij bepaalde proeflokalen langs de route.

 

 

Informatie

Kur und Tourismus GmbH

Wilhelmstraße 2

D-77740 Bad Peterstal-Griesbach
T +49 (0)7806 91000
info@bad-peterstal-griesbach.info
www.bad-peterstal-griesbach.de

Kaart

Copyright alles foto´s: © KTG Bad Peterstal-Griesbach
 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze