Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Wandelen in het Paderborner Land, kwaliteit en grote verscheidenheid op alle routes

Het Paderborner Land te voet verkennen onthaast, werkt ontspannend en biedt de kans om alles onderweg in alle rust te bekijken. Wandeltochten ondernemen is hier eenvoudig en comfortabel omdat de kwaliteit voorop staat. Door deze regio lopen niet minder dan zes 'Qualitätswanderwege' die een keurmerk hebben ontvangen van het Deutsche Wanderverband. De routes verschillen wat afstand en moeilijkheidsgraad betreft, maar bieden allemaal volop wandelplezier.

Wandelen naar een fotogeniek viaduct

De Viadukt wandelroute is met een lengte van ruim 30 km tamelijk pittig. De route loopt door de bosrijke heuvels rond Altenbeke, de stad van het spoorwegviaduct. De route ontleent haar naam aan het spoorwegviaduct dat in 1853 over het dal van de Beke werd aangelegd en nu een van de meest kenmerkende bouwwerken van de stad is. De Paderborner Höhenweg begint en eindigt in het naburige Neuenbeke. De 21 km lange route, biedt een aantal prachtige uitzichten over de uitgestrekte hoogvlakte bij Paderborn.

 

Wandeling langs de kortste rivier van Duitsland

Heel anders, maar niet minder leuk, is de PaderWanderung. De route over een afstand van ruim 12 km begint als stadwandeling midden in het centrum van Paderborn en volgt de Pader, de kortste rivier van Duitsland, van de bronnen tot bij het kasteel Neuhaus. De PaderWanderung verloopt over verharde wegen en is dan ook goed te doen voor gezinnen met kinderen en mensen met een beperking.

 

Het unieke heide- en veenlanschap rondom Hövelhof

Korte en niet inspannende, maar wel afwisselende routes zijn de beide Qualitätswege in Hövelhof, de plaats middenin het Senne heidelandschap. De Historische Wanderweg Hövelhof voert langs de bezienswaardigheden in de plaats en illustreert de geschiedenis van de nog jonge gemeente. Voor nog meer natuurbeleving kun je de route verbinden met de heemkundige wandelroute door de bossen rond Hövelhof. Voor wie kennis wil maken met de landschappelijke bijzonderheden van de Senne, is er de Heideland Rundwanderweg. Zeker in augustus en september als de heide paars is, is een wandeling hier een heel bijzondere ervaring.

 

Op zoek naar een meerdaagse uitdaging?

Wie meer wil dan een dagtocht, moet beslist de Eggeweg doen. Deze route kreeg als eerste het keurmerk 'Qualitätsweg Wanderbares Deutschland'. De route loopt door bosrijk gebied over de toppen van het Eggegebergte en kan in drie dagetappes worden afgelegd. Voor al degenen die nog meer zin hebben in wandeltochten valt de Eggeweg, als deel van de 'Hermannshöhen', samen met de Hermannsweg die er in het noorden bijkomt.


Nog meer inspiratie nodig?

Bekijk deze film

 

Arrangementen

Arrangement Viadukt Wanderweg

  • 2 x overnachting met ontbijt
  • 2 x eten en drinken voor in de daypack
  • 1 x avondmaaltijd
  • Uitvoerig informatiepakket met kaart
  • Stempelkaart voor een oorkonde/pin

Prijs: in 2-persoonskamer: € 145 p.p. | 1-persoonskamer: € 175

Informatie en boeken


Arrangement – kennismaking met 2 wandelroutes: Viaduktwanderweg en Paderborner Höhenweg

  • 3 x overnachting met ontbijt
  • 3 x avondeten
  • 3 x eten en drinken voor in de daypack
  • Uitvoerig informatiepakket met kaart

Prijs: in 2-persoonskamer: € 167 p.p. | 1-persoonskamer: € 185

Informatie en boeken

 

 

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze