Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Osnabrücker Land

Het gebied rond de stad Osnabrück is erg afwisselend en er zijn drie duidelijk te onderscheiden regio’s: Artland, Teuto Region en Varus Region. Wat het hele gebied gemeenschappelijk heeft is dat het een heerlijk gebied is om te wandelen, te fietsen en vooral Nordic Walking is hier erg populair. Centraal ligt de stad Osnabrück met zijn gezellige binnenstad en schier oneindige winkel-

mogelijkheden. In de regio liggen boven-

dien diverse meren om te zwemmen, te zeilen of te vissen. De Alfsee heeft een trekinstallatie voor waterskiën. Langzaam en sneller stromende riviertjes zijn ideaal voor kanotochtjes.

 

Uitgestrekte landerijen in Artland

Het cultuurlandschap van Artland bestaat uit mooi onderhouden landerijen met daarin grote boerderijen en vakwerkhuizen. Artland is agrarisch gebied en is dat al vele eeuwen lang. Het land brengt veel op en dat is ook te zien aan de prachtige vakwerkboerderijen. De UNESCO heeft dat ook herkend en heeft de Artländer Boerderijarchitectuur aangemerkt als wereldcultuurerfgoed. Het is mooi fiets- en wandelgebied en tussendoor zijn er diverse interessante stadjes te bezoeken. Rond Neuenkirchen wonen al zo’n 3000 jaar mensen en dat is te zien aan de grafheuvels die er nog steeds te vinden zijn. Leuk is dat hier een ‘blote-voeten-pad’ is aangelegd om de natuur beter te kunnen voelen. Fürstenau is een middeleeuws stadje en vooral het kasteel en het klooster zijn een bezoekje waard. Quakenbrück heeft een historische stadskern met vakwerkhuizen, een stadspoort en fantastische restaurants. Een leuke fietsroute loopt van Quackenbrück naar Badbergen, Nortrup en Menslage.

Bossen en Bratwurst in de Teuto Region

De Teuto Region is het zuidelijkste gedeelte van het Osnabrücker Land. Het is veel heuvelachtiger en bosrijker en centraal ligt het Teutoburger Wald. Een gebied dat vooral uitnodigt voor lange wandelingen en Nordic Walking. Er zijn ook mooie kuuroorden zoals Bad Rothenfelde. Mooiste stad in de regio is Bad Iburg met een imposant kasteel en vlak daarnaast de abdij. In Hagen is het goed kersen eten. Hier staan duizenden kersenbomen en dus zijn er kersen wandel- en fietsroutes, een kerseninformatiecentrum, een kersenkoningin en natuurlijk kersentaart. Maar is meer: Hagen staat bekend om uitstekend ambachtelijk aardewerk en heeft er een museum aan gewijd. Het is verstandig om Versmold op lunch- of dinertijd aan te doen, want hier maken ze de aller-lekkerste Duitse worsten. Andere stadjes om te pauzeren van het wandelen, fietsen of Nordic Walking zijn Dissen, waar het ook uitstekend eten is en Glandorf dat vooral bekend is om het brood dat bij de molen uit 1840 gebakken wordt.


De Varus Region door de eeuwen heen

De Varus Region ligt net boven de stad Osnabrück en de geschiedenis komt hier tot leven. De Slag bij het Teutoburgerwoud in het jaar 9 tussen de Romeinen en de Germanen, vond hier plaats. Uit deze tijd is er ook nog een Romeinse brug bij Bohmte-Hunteburg. Maar het gebied was al eerder bewoond: er zijn archeologische opgravingen uit de ijzertijd. Uit de middeleeuwen zijn er burchten en kastelen en helemaal romantisch wordt het met de molens en –watermolens. Het meest schilderachtige stadje in deze regio is Bad Essen met vakwerkhuizen rond een ovalen marktplein. De mooiste kerk is de Lambertuskirche in Ostercappeln. Bij dit stadje ligt ook de Kronensee, een perfect meer voor watersporters.

Informatie

Tourismusverband Osnabrücker Land e.V. (TOL)
Herrenteichsstr. 17+18
D-49074 Osnabrück

T +49 (0)541 951110
E-mail

Internet

Kaart

 

Zin gekregen om naar het Osnabrücker Land te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar het Osnabrücker Land bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.

 

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze