Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Osnabrück: de Vredesstad

Met de directe trein uit Nederland is Osnabrück een van de meest eenvoudig te bereiken steden in Duitsland. Een middelgrote stad in het Osnabrücker Land met een oergezellig stadscentrum. Nederlanders die van kerstmarkten houden, kennen Osnabrück al langer, want in de winter staan de pleinen van de binnenstad vol met de gezellige kraampjes van de Weihnachtsmarkt. Osnabrück is een heerlijke stad om lekker in rond te dwalen. Het heeft een vrij overzicht-

elijke binnenstad met talloze pleintjes en gezellige winkelstraten. Kijk niet alleen naar de kleurrijke etalages, maar vooral ook omhoog naar de vakwerkhuizen waarvan sommige gevels prachtig versierd zijn.

 

Omhoog kijken naar de gevels

De bezienswaardigheden van de stad concentreren zich rond de markt. De St. Peterdom die hier staat is alweer de derde versie op deze plek. De eerste dom werd in het jaar 785 gebouwd, maar werd verwoest en een tweede dom volgde. Deze brandde rond het jaar 1100 af, waarna men begon aan de bouw van de kerk die er nu staat en die zijn huidige uiterlijk rond 1250 kreeg. Vlakbij de dom staat het laatgotische stadhuis uit 1512. Dat niet alleen oude gebouwen mooi zijn, bewijst het Felix-Nussbaum Haus. Het is een ontwerp van de Amerikaanse architect Daniel Libeskind en het gebouw is net zo de moeite waard als de kunst van de in Auschwitz vermoorde Nussbaum in het museum.

Shop till you drop

Osnabrück is een fantastische winkelstad. Het hele centrum is goed beloopbaar en de binnenstad is gevuld met grote warenhuizen, kleinere speciaalzaken en talloze galerieën. Om de voeten te laten rusten is er op iedere straathoek wel een kopje koffie te vinden of iets lekkers te eten. In 2004 is de nieuwe Kamp Promenade geopend: een architectonisch hoogstandje met daarin een gezellig winkelcentrum en een centraal plein met cafeetjes en terrassen. De Osnabrücker versie van de PC Hooftstraat heet de Krahnstraße. Hier zijn de exclusieve winkels voor de iets duurdere smaak te vinden.

 

Informatie

Tourist Information Osnabrück

Bierstrasse 22-23

D-49074 Osnabrück

 

T +49 (0)541 3232202

E-mail

Internet

Kaart

 

Zin gekregen om naar Osnabrück te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar Osnabrück bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze
In het centrum van Osnabrück is een milieusticker verplicht.