Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Winterberg: Fantastische uitzichten

Tochten naar de vier hoogste bergen, die allemaal hoger zijn dan 800 m, behoren tot deze laatste categorie. Boven aangekomen, kunt u van het fantastische uitzicht en de ongerepte natuur genieten en met volle teugen de gezonde berglucht inademen. Willingen zet in op goede en hoogwaardige wandelroutes: de beroemde Rothaarsteig, de Winterberger Hochtour of het Bergwanderpark Sauerland voldoen allemaal aan de hoogste kwaliteitscriteria voor Duitse wandelroutes. Deutsche Gründlichkeit dus.

 

Vier 'achthonderders' wachten erop om beklommen te worden

Rondom Winterberg zijn wandelpaden met een gezamenlijke lengte van maar liefst 480 km aangelegd om de actieve vakantieganger – hetzij de wandelaar, de nordic walker of de jogger – te kunnen bedienen. Keuzemogelijkheden genoeg: van wandelingen die u met het hele gezin kunt doen, natuur- of geschiedenisroutes, tot zware routes die ook voor de ervaren wandelaar een mooie uitdaging vormen.

Berglucht met een keurmerk

Winterberg mag zichzelf 'Staatlich anerkannten heilklimatischen Kurort' noemen. Dit betekent gewoon dat de lucht heel zuiver is, met weinig allergene stoffen, en dat de mix van temperatuur, wind en luchtvochtigheid optimaal is. Daarom is een wandeling of fietstocht in deze omgeving een uitstekend middel om energie te tanken en heerlijk te ontspannen. De wellnesshotels zullen met hun ruime aanbod van massage- en beautyarrangementen alle andere wensen vervullen.

Informatie

Tourist-Information Winterberg
Am Kurpark 4

D-59955 Winterberg

T +49 (0)2981 92500
E-mail
Internet

Kaart

 

Zin gekregen om naar Winterberg te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar Winterberg bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.

 

 

 

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze