Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Genieten van wijnen en tuinen in Saale-Unstrut

In de regio Saale-Unstrut hebben de middeleeuwen hun sporen achtergelaten. Ze zijn tot op de dag van vandaag nog op veel plaatsen tast- en zichtbaar. De unieke burchten, kastelen, kathedralen, kloosters en de nodige andere bouwwerken stammen uit de periode tussen 11de en 13de eeuw.

 

Het noordelijkste wijnbouwgebied van Duitsland

De wijnbouw in Saale-Unstrut dankt zijn ontstaan aan keizer Otto III, die in 998 wijnbergen aan klooster Memleben schonk.
Al eeuwenlang zorgt de zin voor het goede en mooie in het leven ervoor dat wijnbouw en gastvrijheid hoog in het vaandel staan in Saale-Unstrut. Genot en kwaliteit hebben al sinds de  middeleeuwen traditie in Saale Unstrut. Er groeien meer dan 60 druivensoorten, waaronder de elegante Weißburgunder (pinot blanc) en Grauburgunder (pinot gris), de aards smakende Silvaner en de subtiele, kruidige Müller-Thurgau. Natuurlijk mogen we de zeldzame Gutedel en de rode André niet vergeten.

De wijnregio Saale- Unstrut beslaat ongeveer 770 hectare en ligt op de 51ste breedtegraad en is daardoor het noordelijkste wijnbouwgebied van Duitsland. Op de Weinstraße Saale-Unstrut, de wijnroute langs de Weiße Elster, en de Weinstraße Mansfelder Seen kunt u genieten van specialiteiten bij meer dan 50 particuliere wijngoederen, de wijnbouwcoöperatie Freyburg, het staatswijngoed Kloster Pforta en in de sektkelders van Rotkäppchen.


Ontspannen in historische tuinen en parken

Maar niet alleen groene druiven zorgen in Saale-Unstrut voor een indrukwekkende natuur, maar ook het groene wellness-programma 'Gartenträume – Historische Parks in Sachsen-Anhalt' (Tuindromen - historische parken in Saksen-Anhalt) dat de mooiste parken van het land samenbrengt. Denk aan prachtige tuinen uit de baroktijd, landschapsparken en idyllische tuinen met een botanische bijzonderheden.  Groen staat voor ontspanning, rust en harmonie, maar ook voor vreugde en activiteit.


Bij de Gartenträume in Saale-Unstrut horen bijvoorbeeld het bloeiende kasteelpark Moritzburg Zeitz, de charmante tuin van de dom van Naumburg, de historische kuurtuinen in Bad Lauchstadt, het kuurpark van Bad Dürrenberg en de schitterende barokke tuin bij de Geiseltalsee.

 

Overigens viert het Gartenträume-project in 2020 zijn 20-jarig jubileum. Een goede gelegenheid om eens een kijkje te komen nemen.

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze