Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Wandelen & natuurbeleving in de Saale-Unstut regio

De beste manier om de natuur in de Saale-Unstrut regio te leren kennen is wandelen. De streek heeft een 1300 km lang, goed ontwikkeld netwerk van wandelpaden. Onderweg is ook voor liefhebbers van geschiedenis en kenners van middeleeuwse architectuur bijzonder veel te beleven in dit uniek cultureel landschap.
In het Geo-Nature Park Saale-Unstrut-Triasland kunt u 250 miljoen jaar aan spannende geologische geschiedenis beleven. Van de ‘Buntsandsteinwüste’(woestijn van gekleurd zandsteen) tot het Muschelkalkmeer (mosselkalkzee). Zoals door een tijdvenster kijk je terug op de oorsprong van deze ongewone natuurlijke omgeving. Met een beetje geluk kunt u zelfs wilde paarden zien op de ‘Rödel’.

 

Kastelen, parken & tuinen

Liefhebbers van tuinen en parken, kunnen hun hart ophalen in Zeitz. Het majestueuze barokke kasteel Moritzburg wordt omringd door een prachtig park, een van de mooiste in Saksen-Anhalt. In Bad Dürrenberg nodigt een park met zijn botanische bijzonderheden zoals bijna 100 jaar oude palmbomen en andere enorme bomen uit om te wandelen. Dat is de reden waarom Bad Dürrenberg ook gastheer is van de ‘Bundesgartenschau’ in Saksen-Anhalt 2022.
Spannende en veelzijdige wandelingen en tourtips zijn te vinden op de website.
 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze