Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Hanzestad Stade - een frisse wind in het noorden

Waar lang geleden schepen werden gelost, goederen werden gewogen en ingeklaard en op verder vervoer wachtten, vindt men nu in Stade kleine speciaalzaken, gezellige kroegen en lunchrooms met uitnodigende terrasjes vlak aan het water. De haven van de Hanze met de platbodem Elbeboot 'Willi' midden in het bezienswaardige oude stadscentrum van Stade, of even verderop museumschip 'Greundiek' in de jachthaven waar vrijetijdskapiteins hun boten afmeren, laten duidelijk zien dat de traditionele verbondenheid van de Hanzestad Stade met water en scheepvaart nog steeds leeft.

 

Een rijk verleden

De betoverende Hanzestad Stade met haar vakwerkhuizen heeft heel wat bezienswaardigheden te bieden. Een uitstapje door de geschiedenis voert door de Hökerstraße, langs het raadhuis en de barokke toren van de St. Cosmaekerk en voorbij aan de scheve toren van de St. Wilhadikerk, een kerk van baksteen waarop de Nederlandse renaissance en de vroege barok hun stempel hebben gedrukt. Vlakbij ligt de Pferdemarkt met Zeughaus uit de 17e eeuw. Vandaar is het niet ver meer naar het eiland met een openlucht museum.

 

Het Alte Land: fruitbomen ze ver het oog rijkt

Stade is het centrum van de vakantieregio 'Altes Land am Elbstrom' ('het Oude Land aan de Elbe'). Het Alte Land is zoiets als het fruitparadijs van Duitsland en geldt als het grootste aaneengesloten fruitteeltgebied in Noord-Europa. Het Alte Land dankt zijn charme aan de oude en zorgvuldig gerestaureerde vakwerkhuizen met hun rieten daken die hier architectonisch de toon aangeven. In de oogsttijd staan langs de straten stalletjes waarop de met veel zorg uitgestalde zoete vruchten uit de regio liggen. In de lente verandert het Alte Land in een zee van bloesem.

 

Camperplaats vlakbij het centrum

De camperplaats van Stade bij Hamburg is er mooi en ligt dicht bij het centrum.
De nieuwe camperplaats vlak bij het oude
centrum van Stade
© Stade Tourismus, Elsen

Mensen die met hun camper op vakantie gaan, vinden in Stade een juweeltje van een grote en goed geoutilleerde camperplaats vlakbij het historische centrum van Stade. Deze kampeerplek voldoet aan alle voorwaarden om de attracties van de Hanzestad in het juiste perspectief te zien. Deze camperplaats is in 2007 aangelegd volgens een modern concept voor camperplaatsen. De royaal bemeten plaatsen zijn niet in vierkanten gegroepeerd, maar zijn in een gebogen vorm over de parkachtige kampeerplaats verdeeld. De camping biedt plaats aan 79 campers en is centraal en zeer rustig gelegen, maar nog steeds op loopafstand van het oude centrum van Stade met zijn aantrekkelijke mogelijkheden tot winkelen.

 


Informatie

STADE Tourismus-GmbH

Tourist-Information am Hafen

Schiffertorsstraße 6

D-21682 Stade

 

T+ 0049 (0) 4141 - 409170

E-Mail

Internet

Kaart

 

Zin gekregen om naar Stade te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar Stade bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze