Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Gevarieerd fietsen op premium routes in het "Liebliches Taubertal"

Heerlijke natuur in combinatie met veelzijdige outdoor-belevenissen; levende geschiedenis in combinatie met opmerkelijke bezienswaardigheden; diverse culturele en culinaire hoogstandjes in een gastvrije sfeer: het is deze bijzondere mix die mensen zo waarderen tijdens een vakantie in het "Liebliches Taubertal" en waardoor ze steeds weer graag naar deze heerlijke regio aan Main en Tauber reizen. In 2021 wordt een mooi jubileum gevierd: 70 jaar "Liebliches Taubertal".

Liebliches Taubertal - De Klassieker: al 11 jaar bekroond met 5 sterren

De 100 km lange fietsroute Liebliches Taubertal - Der Klassiker van Rothenburg ob der Tauber naar Wertheim am Main geldt als een van de mooiste in Duitsland en Europa. De Duitse Fietsersbond (ADFC) heeft de route al voor de vierde keer met 5 sterren bekroond. Dit is de hoogste onderscheiding die nationaal en internationaal aan langeafstandsfietsroutes kan worden toegekend. In Duitsland heeft naast de fietsroute Liebliches Taubertal - Der Klassiker nog maar één andere route 5 sterren; buiten Duitsland zijn er nog twee meer. Fietsers kunnen genieten van een prachtig cultuurlandschap met wijngaarden, stenen muurtjes en bossen. Ook de overgang van grijze schelpkalksteen naar rood gevlekte zandsteen is op deze fietstocht prachtig zichtbaar. In het "Liebliches Taubertal" genieten fietsers van een idyllische route parallel aan de Tauber en kunnen genieten van wijn en bier uit de streek. Daarnaast zijn er onderweg volop unieke bezienswaardigheden zoals met kastelen, paleizen, kloosters en musea te zien.

 

12 fietsrondes met de e-bike

Verspreid in het "Liebliches Taubertal" liggen 12 aantrekkelijke fietsrondes die perfect zijn om te maken met de e-bike. Zo kan het hele landschap langs de Tauber en de Main worden ontdekt. Vanwege het heuvellandschap en de hoogteverschillen in de zijdalen wordt aangeraden om voor deze tochten e-bikes te gebruiken. Met een (speed) e-bike zijn de hellingen makkelijker te bedwingen. Fietsers kunnen gebruik maken van een uitgebreid netwerk van oplaadstations. Moderne (speed)e-bikes kunnen per dag of voor de hele vakantie worden gehuurd bij de verhuurshops.

 

30 jaar Main-Tauber-Fränkische Rad-Achter

Deze meer dan 400 kilometer lange en afwisselende fietsronde kan individueel worden aangepast en loopt door de prachtige rivierdalen van de Tauber en de Main. Het is bedoeld voor lange-afstandsfietsers die elke dag op een andere plaats willen overnachten. De Main-Tauber-Fränkische Rad-Achter verbindt twee populaire fietsroutes met elkaar: de 5-sterren fietsroute Liebliches Taubertal - Der Klassiker en de Mainradweg, een fietsroute die al jarenlang in de top tien van de ADFC-ranking van de populairste Duitse fietsroutes staat. De twee lussen van de tocht lijken op een liggende acht - vandaar de naam. De Tauber en de Main bieden een prachtig landschap, gastvrije steden en dorpen en een uitstekende infrastructuur voor fietsers.

 

Fietstocht langs 3 wijngebieden

Voor wijnliefhebbers is de ca. 240 km lange fietstocht van Dörzbach naar Miltenberg aan de Main een aanrader.Langs de wijngaarden van 3 wijnbouwgebieden (Württemberg, Franken en Baden) kan de fietser bij talrijke wijnboeren en in wijnlokalen kennismaken met de heerlijke wijnen uit het Taubertal. Onder het motto "overdag het afwisselende landschap en de culturele bezienswaardigheden ontdekken, en 's avonds bij een goed glas wijn de indrukken van de dag nog een keer de revue laten passeren!"


De fietstreinen en fietsbussen in het Taubertal, de Taubertal Card en de mogelijkheid om te fietsen zonder bagage ronden het fietsaanbod in het "Liebliches Taubertal" af.


Meer informatie over de fietsroutes vindt u op de website van het Liebliches Taubertal.

Informatie

Tourismusverband

"Liebliches Taubertal" e.V.

Gartenstraße 1

NL-9941 Tauberbischofsheim

T +49 9341 825806

touristik@liebliches-taubertal.de

www.liebliches-taubertal.de

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze