Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Duisburg in de zomer: één groot feest!

Men zegt dat de bewoners van Duisburg van een heel bijzonder slag zijn, dat ze heel direct zijn en niet lang rond de hete brij draaien. Ze zijn heel gezellig en gastvrij, leggen snel contact en zijn gek op flink feestvieren. Vooral in de zomer zijn er in Duisburg veel feesten en festivals die bezoekers van heinde en verre aantrekken.

 

Gezellige havenfeesten

De havenfeesten zijn typisch voor Duisburg. De grootste binnenhaven ter wereld nodigt ieder jaar weer uit voor een groot vierdaags feest met spectaculair vuurwerk, live muziek en een jaarmarkt. In de binnenhaven, een populaire plek in het centrum van de stad om te flaneren, is er ook een havenfeest. Volgens het Guinness Book of Records wordt tijdens dit feest de grootste fun-regatta voor drakenboot ter wereld gehouden.

 

Van wijnfeest tot Jazz

Begin augustus komen wijnboeren uit heel Duitsland naar de stad voor het populairste en grootste wijnfeest in de verre omtrek. Ook bij het traditionele stadsfeest zit de stemming er goed in, als er op meerdere podia voor een uitgelaten feeststemming wordt gezorgd. Ieder eerste donderdag van de maand ontmoet men elkaar voor het podium op de König-Heinrich-Platz in het centrum van de stad. Het motto van het gratis open-air evenement is ‘Jazz auf’m Plazz’.

 

Met het industriële erfgoed op de achtergrond

Tegen de indrukwekkende industriële achtergrond van het Landschaftspark Duisburg-Nord presenteert het gerenommeerde Traumzeit Festival artiesten van over de hele wereld (22-24 juni 2018). Net als andere plaatsen in het Ruhrgebied is ook het Landschaftspark Duisburg-Nord een van de locaties voor de ‘Nacht der Industriekultur’. Een bijzonder hoogtepunt in de zomer in het Landschaftspark Nord is de openluchtbioscoop. Elke avond zorgen ruim duizend enthousiaste bezoekers voor een geweldige stemming.

Fietstochten, uitstapjes en waterspelen

Dankzij de rivieren, kanalen en talrijke meren is Duisburg na Hamburg en Bremen de waterrijkste stad van Duitsland. In de zomer gaat men vooral naar de meren, waar ook openbare openluchtzwembaden te vinden zijn. Voor wie liever aan dek van een schip van het water wil genieten, is de spannende havenrondvaart een aanrader.

 

Fietsen door het groene Ruhrgebied

Dat Duisburg niet alleen een industriestad is, maar ook bovengemiddeld veel bossen en groenzones te bieden heeft, verbaast regelmatig bezoekers die voor het eerst in de stad zijn. De natuur is uiteraard het mooist te zien tijdens een uitstapje op de fiets. In Duisburg komen de meest uiteenlopende fietsroutes bij elkaar of kruisen er elkaar. Heel populair is de RuhrtalRadweg vanaf de bron van de Ruhr bij Winterberg naar Duisburg loopt, waar de Ruhr in de Rijn uitmondt.

 

Koala´s en skaten

Bij gezinnen komen uitstapjes naar de Zoo op de eerste plaats. Vooral de schattige koala's veroveren de harten van groot en klein in een mum van tijd. De Zoo van Duisburg is een van de eerste dierentuinen ter wereld waar het lukte koala's te fokken. De kleine Australiërs voelen zich in Duisburg nu eenmaal heel erg op hun gemak. Bij grotere kinderen en jongeren is het RheinPark bijzonder populair vanwege het grote skaterparcours. Bezoekers kunnen op het terras van het restaurant 'Ziegenpeter’ genieten van het uitzicht op de Rijn.

Duisburg: een levensgevoel!

Duisburg in de zomer. Niet zomaar een seizoen, de zomer is een levensgevoel! Dan gaan de mensen in drommen naar buiten en amuseren zich op de terrassen en in de natuur. Dan plonzen kinderen in de fonteinen van de binnenstad en volwassenen slenteren ontspannen en op hun gemak langs de etalages en markten. En alles gaat op eens met een glimlach! Ontdek het zelf! Duisburg kijkt uit naar uw komst!


 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze