Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Wolfsburg

De stad Wolfsburg is bijna synoniem aan de grote Volkswagenfabrieken die hier staan. Het typische van Wolfsburg is dat het een nieuwe stad is: het is in 1938 gesticht door de nazi’s als woon-

plaats voor fabrieksarbeiders. Hier dus geen oud stadhuis, geen indruk-

wekkende kerk, maar wel een kasteel, drie zelfs: het uit 1600 stammende Wolfsburg waar de stad naar genoemd is, het vakwerkkasteel Schloss Fallersleben en Burg Neuhaus.

 

Moderne geschiedenis

Wolfsburg is vlak voor de Tweede Wereldoorlog gesticht. De Volkswagen-

fabrieken zijn aan het eind van de oorlog grotendeels verwoest en na de oorlog opnieuw opgebouwd. Wolfsburg is een stad die volledig op de tekentafel is ontstaan. In 1938 is daar al mee begonnen, maar in 1948 komt Dr-Ing. Reichow met een compleet stadsplan.

De stad is dan ook een openluchtmuseum voor wie in moderne geschiedenis en

vooral ook in architectuur geïnteresseerd is. Ook in recente jaren investeert de stad in opzienbarende gebouwen zoals de drie gebouwen ontworpen door de Finse architect Alvar Aalto, het Phaeno van Zaha Hadid en het Kunstmuseum. Het Stadmuseum in Schloss Wolfsburg vertelt het verhaal van de fabriek en de bijbehorende stad.

 

Auto’s en wetenschap

Wolfsburg mag dan geen middeleeuwse stadskern hebben, het heeft wel andere bezienswaardigheden. Grote trekpleister is Autostadt: een attractiepark over mobiliteit en beweging. In Autostadt is het mogelijk een eigen auto te ontwerpen, kinderen kunnen autorijden in mini-kevers, er is een automuseum met klassiek auto’s en de 48 meter hoger AutoTürme voor de ware autoliefhebber. Durfals kunnen ervaren wat de stoere versies van Volkswagen allemaal kunnen, zoals door water rijden of van een trap af rijden. Het prachtige architectonische ontwerp Phaeno (2005) is alleen al om zijn uiterlijk een bezoek waard. Maar binnen opent zich een ware belevenis voor jong en oud. Phaeno is eenwetenschapsattractie waar volwassenen en kinderen antwoord krijgen op vragen als 'hoe lang voelt 600 miljard jaar' en 'hoe voelt een tornado aan'.

 

 

Informatie

 

 

Tourist Information Wolfsburg

Willy-Brandt-Platz 3

D-38440 Wolfsburg

 

T +49 (0)5361 899930

E-mail

Internet

Kaart

Zin gekregen om naar Wolfsburg te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar Wolfsburg bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.
 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze