Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Winkelen in Münster

Winkelen in Münster is aan veelzijdigheid nauwelijks te overtreffen. Prinzipalmarkt, Salz- of Ludgeristraße, Stubengasse, Alter Fischmarkt, Rothenburg, Kiepenkerlviertel, Kuhviertel of Hörsterstraße, de grote variatie aan winkelmogelijkheden op loopafstand bepaalt het karakter van Münster. De winkelstraten bevinden zich allemaal in het historische centrum. Naast grote filiaalbedrijven en modezaken treft men in de stad ook heel wat particuliere zaken met een groot aanbod van producten buiten de mainstream. Ruimschoots gelegenheid dus, om iets bijzonders te vinden.

Handig om te weten

 • Openingstijden van de winkels in de binnenstad: ma – za: minstens tot 19 uur. Warenhuizen en grote winkels tot 20 uur.
 • Kinderopvang: in de Maxi-Turm aan de Prinzipalmarkt. Voor kinderen van 3 t/m 10 jaar. Open: ma-vr: 14-18 uur; za: 10 – 18 uur. Let op: tijdens de zomervakantie 4 weken gesloten. Kosten: € 3 per kind.
 • Weekmarkt: woensdag- en zaterdagochtend op de Domplatz; ecologische boerenmarkt op vrijdagmiddag op de Domplatz
 • Parkeren: kijk hievoor op de servicepagina

 

 

 

De schitterende prinzipalmarkt in Münster
Winkelen en genieten op de Prinzipalmarkt in Münster
© Foto: Presseamt Münster, Angelika Klauser

De populairste winkelstraten en wijken in Münster

 • Prinzipalmarkt: onder de bogengalerijen op de Prinzipalmarkt bevinden zich exclusieve en elegante winkels en boetiekjes in het luxe segment.

  Salzstraße: de oudste handelsstraat van Münster is een bonte mix van mode- en schoenwinkels, sieraden, lederwaren en woonaccessoires.
 • Ludgeriviertel: een wijk met een attractieve mix van grote modewinkels en warenhuizen, maar ook met de voor Münster zo typische detailhandel. Veel restaurants, kroegen en cafés. De populaire Ludgeristraße staat niet voor niets in de TOP 10 van Duitsland.
 • Münster Arkaden: in de prachtige, moderne winkelpassage bevindt zich op 3 verdiepingen naast talrijke winkels ook uitstekende gastronomie.
 • Stubengasse en Hansecarré: moderne, frisse architectuur die de Duitse prijs voor Stedenbouw heeft gewonnen. Een unieke combinatie van winkels, dienstverlening, gastronomie en hotels. Trendy jonge mode en hippe bars en cafés.
 • Rothenburg: een gezellige winkelstraat met een bonte mix aan filialen van gerenommeerde winkelketens en lokale detailhandel. Mode en schoenwinkels, woonideeën en sieradenwinkels voor elke smaak en portemonnee.
 • Kiepenkerlviertel: hier zijn veel alternatieve winkels te vinden. Veel kleinschalig aanbod en hippe winkels voor studenten. Van meubels en woonaccessoires tot delicatessen en exclusieve kleding.
 • Kuhviertel: bekend als kroegenwijk met talrijke restaurants en de oudste brouwerij van Münster: Pinkus Müller. In de talrijke galeries, antiquariaten en kunstwinkels kunnen liefhebbers van kunst en antiek hun hart ophalen.
 • Alter Fischmarkt: het nieuwe winkelcentrum rondom de Alte Fischmarkt biedt elegante mode, outdoorkleding en historische kroegen.
 • Hörsterstraße: veel kleinschalige modewinkels en exclusieve meubelwinkels, antiquariaten en kunsthandel gecombineerd met cafés en restaurants.

 

Zin gekregen om naar Münster te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar Münster bent u bij NS International aan het juiste adres.

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze