Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Goslar: Bergwerk Rammelsberg en historische binnenstad

Het stadje Goslar in de Harz is het ideale decor voor een sprookjesfilm met popperige vakwerkhuizen, een pittoresk marktplein en zelfs een paleis. Het keizerlijk paleis, de palts, werd in de 11e eeuw gebouwd als residentie voor Heinrich II. Goslar was niet alleen keizerstad maar ook Hanzestad. Het gotische Rathaus, het voormalige gildehuis van textielhandelaren Kaiserworth (1494) en andere monumenten weerspiegelen de rijke geschiedenis. Goslar dankt zijn rijkdom aan nabijgelegen de zilver- en koperertsmijn Rammelsberg. De ruim 1000 jaar oude mijn werd in 1988 gesloten en is nu een museum. De UNESCO kende Bergwerk Rammelsberg en het historische centrum van Goslar de status Werelderfgoed toe.

In 2010 werd deze werelderfgoedlocatie uitgebreid met de zgn. Oberharzer Wasserwirtschaft. Om op grote schaal mijnbouw mogelijk te maken, hadden cisterziŽnser monniken in de 13de eeuw een ingenieus systeem van vijvers en waterlopen aangelegd, dat in de daarop volgende eeuwen werd uitgebreid. De Oberharzer Wasserwirtschaft bestaat uit 107 historische vijvers, 310 km sloten en kanalen, en 31 km ondergrondse waterlopen.

Informatie

GOSLAR marketing gmbh

Markt 7

D-38640 Goslar

T +49 (0)5321 7500

E-mail

Internet

Kaart

Zin gekregen om naar Bergwerk Rammelsberg en de historische binnenstad van Goslar te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar Bergwerk Rammelsberg en de historische binnenstad van Goslar bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze