Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Programma: Standplaats wandelvakantie op Rügen

Alle informatie over dit wandelarrangement

Dag 1: aankomst op eigen gelegenheid in Binz op Rügen. Treinreiziger kunnen een taxi nemen naar het hotel (is niet ver). De auto kan tegen betaling op de parkeerplaats van het hotel staan.

 

Dag 2: wandeling naar Sellin en het Jagdschloß Granitz

Via de hoog gelegen weg langs de zee naar de pier van Sellin. Vervolgens door de bossen van Granitz naar Schwarzen See en het jachtslot op de Tempelberg. (ca. 18 km, 5 uur)

 

Dag 3: wandeling naar de Königsstuhl

Met de bus naar de havenstad Sassnitz. Via de weg boven over de krijtrotsen naar Viktoriasicht en de beroemde Königsstuhl. Onderweg genieten van prachtige uitzichten. Terug met de bus naar Sassnitz. (ca. 18 km, 7 uur)

 

Dag 4: uitstapje naar het eiland Hiddensee

Met de bus naar Schaprode om dan met het veer naar het autovrije eiland Hiddensee te varen. Wandeling over het eiland. In de namiddag weer met veer en bus terug naar Binz (ca. 12 km, 10 uur)

 

Dag 5: Wandeling naar Putbus en ritje met de stoomtrein

Wandeling door het Biosfeerreservaat Südost-Rügen. Bezichtiging van hunebedden bij Lancken-Granitz. Langs het strand naar de witte stad Putbus met zijn schitterende classicistische witte gebouwen. Met de stoomtrein 'Rasenden Roland' terug naar Binz. (ca. 22 km, 7 uur)

 

Dag 6: wandeltocht naar Kap Arkona

Met de bus naar Glowe. Wandelen via een prachtige route langs de Jasmunder en Breeger Bodden (strandmeer) naar Juliusruh. Korte bustocht naar Putgarten. Vervolgens wandeling naar Kap Arkona met de vuurtorens en de resten van de slavische Jaromarsburg. Aansluitend naar het romantische visserdorp Vitt. Terugreis naar Binz met de bus. (ca. 14 km, 6 uur)

 

Dag 7: wandeling over het schiereiland Mönchgut

Naar Gager met de bus. Wandeling door het biossfeerreservaat Mönchgut met ondermeer schitterende uitzichten tot aan Usedom en de Poolse kust. Via Groß-Zicher en het brede zandstrand naar Lobbe. Met de bus terug naar Binz. (ca. 14 km, 5 uur).

 

Dag 8: Terugreis. Treinreizigers worden met de bagage naar het station gebracht.

 

Kijk voor meer informatie over de treinreis op NSInternational.

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze