Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

De Schwarzwälder Wandersinfonie in wandeldorp Bad Peterstal-Griesbach

De Himmelsteig is sinds 2017 de Premium wandelroute in Duitsland met het hoogste aantal punten (98 van 100).

De Wandelsymfonie Zwarte Woud - Schwarzwälder Wandersinfonie staat zowel voor weidse en open dalen, zacht glooiende heuvels als ook voor steile berghellingen, verfrissende beken en ruisende watervallen. Iedereen die de Nationalparkregion Schwarzwald te voet wil ontdekken, kan kiezen uit de vier Premium-Routes van de Schwarzwälder Wandersinfonie in Bad Peterstal-Griesbach: de korte Panoramawegle voor iedereen, de Wiesensteig für Genusswanderer (wandelen door de weilanden), de Schwarzwaldsteig für Weitblicker (wandelen met weidse uitzichten) en de Himmelssteig für Höhenverliebte (voor liefhebbers van bergen).

 

Wandelen over groene weides of op uitdagende hellingen

De vier premium rondwandelingen zijn tussen de 4,1 en 14 kilometer lang. In vergelijking met de gebruikelijke rondwandelingen staat de wandelaar een geheel nieuwe ervaring te wachten. De routes worden gekenmerkt door indrukwekkend geënsceneerde landschapservaringen en een verrassende variatie van landschappen. Geniet van een wandeltocht over groene weides, over stenen paden door de bedding van een beek, of op uitdagende hellingen, langs natuurlijke watervallen. Iedere wandelaar kiest de Premiumweg van de Schwarzwälder Wandersinfonie die past bij zijn voorkeur en conditie.

 

Onderweg genieten van regionale lekkernijen

De wandelaars staat niet alleen een mix van idyllische landschappen in dalen en middelgebergten te wachten, maar ook een natuurervaring pur sang. U maakt intensief kennis met het afwisselingsrijke natuurlandschap van de Nationalparkregion Schwarzwald en u kunt zich in de veelsoortige horecagelegenheden te goed doen aan regionale lekkernijen.

 

Panoramawegle, Wiesensteig, Schwarzwaldsteig en Himmelsteig

De nationaal park gemeente Bad Peterstal-Griesbach in het National Park heeft de laatste jaren een indrukwekkend en voorbeeldig aanbod om te wandelen ontwikkeld: de Schwarzwälder Wandersinfonie. De 4 rondwandelingen, de Panoramawegle, de Wiesensteig, de Schwarzwaldsteig en de Himmelssteig, hebben alle 4 het keurmerk Premiumwanderweg van het Deutsche Wanderinstitut gekregen.

 

Intensieve natuurervaring

Omdat de bezoekers tegenwoordig op zoek zijn naar gemakkelijk toegankelijke, maar toch intensieve natuurervaringen die hun een paar uur of dagen het jachtige leven van elke dag laten vergeten en om bij het wandelen in de natuur ontspanning en rust te vinden, biedt de Schwarzwälder Wandersinfonie hen hiervoor de beste voorwaarden.

 

Wandelen en genieten

Bad Peterstal-Griesbach nodigt u van harte uit om uw eigen oordeel te vormen over de wandelervaringen op deze vier unieke Premium-rondwandelingen. De wandelsymfonie is meer dan wandelen alleen: ontdek ook het culinaire aanbod en geniet met volle teugen. Het bijzondere van de wandelsymfonie en niet in de laatste plaats ook het culinaire aanbod te ontdekken en in volle teugen te genieten!

 

 

 

 

 

Meer informatie: Kur und Tourismus GmbH, Wilhelmstraße 2, 77740 Bad Peterstal-Griesbach | T +49 (0)7806 91000 | info@bad-peterstal-griesbach.info | www.bad-peterstal-griesbach.de

 

Het handige gidsje (Duitstalig) van de Wandelsymfonie Zwarte Woud kunt u online bestellen.

Copyright van alle foto´s: KTG Bad Griesbach-Peterstal / fotografie: © Beate Wand / © David Lohmüller
 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze