Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Füssen: een wandelparadijs met een koninklijk tintje

Meren, zacht glooiende heuvels en hoge bergen Een landschap dat uit nodigt tot ontspannen wandelingen of tot uitgebreide wandeltochten. Wandel rondom de koninklijke kastelen Neuschwanstein en Hohenschwangau in de voetstappen van koning Ludwig II. Füssen biedt alles wat het hart van de wandelaar begeert. Gemakkelijke wandelwegen, bergpaden, wandelingen onder leiding van een gids en langeafstand wandelroutes. Een wandelvakantie in Füssen betekent dat u zich op drie hoogteniveaus actief kunt ontspannen. Wandel om een van de meren van het Alpenvoorland, bezoek een van de berghutten of kies een van de zwaardere routes over een van de nabije bergtoppen.

 


Wandelen rondom het meer Hopfensee bij Füssen

vergroten

Wandelaars op de Hopfenseerundweg bij Füssen
© Füssen Tourismus und Marketing | Gerhard Eisenschink

De hoger gelegen wandelgebieden bereikt u snel en comfortabel met de bergtreinen. Het uitzicht vanaf bijv. de Tegelberg (1.730 m) op het Vooralpenlandschap en tot aan de Alpen van de Ammergau, het Lechtal en de Allgäu is grandioos. Kijk naar de vliegeraars en zweefvliegers, ontdek een wandelgebied waar ook koningen hebben gewandeld. De Tegelbergbahn is slechts 6 km van Füssen vandaan.


Tip voor genieters: Wandel op uw gemak over vlakke wegen door de koninklijke Allgäu. Hierbij loopt u steeds langs het water met het indrukwekkende berglandschap als achtergrond. Op de Lechuferweg naar de Forgensee, de Hopfenseerundweg, de Weißenseerundweg en de Seenrunde in het Faulenbacher Tal kunt u de natuur van haar mooiste kant ontdekken. De machtige Säuling, die karakteristiek is voor Füssen, blijft u van overal zien.

 

Hopfenseerundweg: Het startpunt is de parkeerplaats aan de Uferstraße in Hopfen am See. Vanaf daar volgt u de rondweg rondom de Hopfensee. Ca. 6,8 km, gemakkelijke route. Duur: ca. 1,5-2 uur.

 

Saloberalm: Uitgangspunt is de historische binnenstad van Füssen. Van daaruit loopt u door het Bad Faulenbacher Tal, langs de Alatsee en naar boven naar de Saloberalm. Ca. 6 -6,5 km, alleen heenweg. Gemakkelijke tot middelzware wandeling. Duur: ca. 4 - 5,5 uur.

 

Füssen Tourismus und Marketing biedt verschillende wandelingen onder de begeleiding van een gids aan. Bijvoorbeeld: Wanderung auf König Ludwigs Spuren (wandeling in de voetsporen van Koning Ludwig): Wij brengen u naar de favoriete plekken van koning Ludwig II. U krijgt ook de gelegenheid deel te nemen aan een speciale rondleiding in het kasteel Hohenschwangau. Data: het hele jaar, om de 14 dagen, op vrijdag 13:30-16.00 uur. Duur: 4 uur.

 

Hier vindt u tips voor wandelroutes en toeren.

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze