Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Puur wandelplezier in het Liebliche Taubertal

Wandeltochten of wandeltrekkings, pelgrimsroutes of themaroutes, het Liebliches Taubertal biedt elk type wandelaar passende mogelijkheden voor heel veel wandelplezier. Onze wandelvriendelijke accommodaties kijken uit naar uw komst.
De top wandelroute is de Panoramaweg Taubertal over een afstand van 130 km van Rothenburg o.d.T. naar Freudenberg am Main. Deze route heeft het keurmerk ‘Wanderbares Deutschland’ en garandeert volop wandelplezier in het Taubertal.

 

Jacobsroute

Een ander hoogtepunt in de vakantieregio aan Tauber en Main is de Jakobswandelroute Odenwald, Main- en Taubertal. Deze verbindt over een afstand van 170 km van Miltenberg tot Rothenburg ob der Tauber de St. Jacobsroute van Aschaffenburg naar Colmar en de route die door Franken en Schwaben loopt. Langs de route zijn sporen van vroegere pelgrims in het dal van Main en Tauber te vinden en deze biedt de wandelaars dan ook een culturele kijk op het verleden bieden.

 

 

Nieuwe rondwandelingen

Over afstanden van 8 tot 15 km zijn er 30 nieuwe wandelroutes met dezelfde begin- en eindpunten zodat de bezoekers op dagtochten het Taubertal en de zijdalen kunnen verkennen om 's avonds weer terug te keren naar de accommodatie die ze hebben uitgezocht. Nieuw zijn bijvoorbeeld 3 bier-wandelroutes rond de brouwerijen in het Taubertal voor een geslaagde combinatie van wandelen en kennis maken met regionale specialiteiten.

De rondwandeling LT 2 Wildbach, die ook voorzien is van het keurmerk ‘Wanderbares Deutschland’, heeft schitterende vergezichten te bieden over het Wildbach- en Maintal tot in de Spessart.

 

Wandelevenement

De 12e Taubertäler Wandertagen, die tijdens drie dagen van 12 tot 14 oktober 2018 worden gehouden, staan helemaal in het teken van het wandelen. Deze dagen bieden de mogelijkheid voor een kennismaking met het Taubertal tijdens wandelingen met gidsen die heel wat kunnen vertellen over de natuur en bezienswaardigheden in de streek. In de brochure vinden de bezoekers ook informatie over wat zij in de avonduren kunnen ondernemen, om kennis te maken met de gastvrijheid van het Taubertal.

De wandelaars in het Taubertal kunnen gebruik maken van diensten zoals ‘Wandelen zonder bagage’ of de ‘Fiets- en wandeltreinen in het Taubertal'. Als de bezoekers gebruik maken van het openbaar vervoer in het Taubertal met de Taubertal Card, krijgen zij op vertoning van een kaartje (vanaf de datum van afstempeling en 2 verdere dagen) 50% korting op entreeprijzen of aanzienlijke kortingen op de aankoop van wijn.

 

Meer informatie over wandelen in het Liebliche Taubertal.


Foto's:

Titelfoto: © Toursimusverband "Liebliches Taubertal" / Peter Frischmuth

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze