Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Volop Wandelplezier in het Liebliche Taubertal

Wandelingen of wandeltochten, pelgrimsroutes of themaroutes, het ‘liefelijke Taubertal’ biedt alle wandelaars de routes die ze zoeken voor heel veel wandelplezier. De Deutsche Wanderverband heeft drie routes het keurmerk ‘Wanderbares Deutschland’ verleend. Deze routes staan garant voor een indrukwekkende wandelervaring.

 

Het visitekaartje met keurmerk is de Panoramaweg Taubertal over een afstand van rond 133 km van Rothenburg ob der Tauber naar Freudenberg am Main. Ver weg van de drukte van het dagelijkse leven vindt de wandelaar hier rust en ontspanning in de prachtige natuur, in schilderachtig gelegen wijndorpjes en charmante stadjes.

Een ander hoogtepunt in de vakantieregio aan Tauber en Main is de Jakobswandelroute Odenwald, Main- en Taubertal. Deze verbindt over een afstand van 170 km, tussen  Miltenberg en Rothenburg ob der Tauber, de twee St. Jacobsroutes van Aschaffenburg naar Colmar en de route die door Franken en Schwaben loopt. Langs de route zijn  sporen van vroegere pelgrims in het dal van Main en Tauber te vinden en deze tocht biedt de wandelaars dan ook een culturele kijk op het verleden.

30 rondwandelingen in het hele Taubertal

Er zijn 30 rondwandelingen met afstanden van 8 tot 15 km zodat de bezoekers tijdens dagtochten het Taubertal en de zijdalen kunnen verkennen om 's avonds weer terug te keren naar de accommodatie die ze hebben uitgezocht. Deze routes omvatten ook drie bier-wandelroutes. Deze bier-wandelroutes lopen rond de brouwerijen in het Taubertal en zijn een geslaagde combinatie van wandelen en kennis maken met regionale specialiteiten.

Van deze 30 rondwandelingen hebben er drie ook het keurmerk ‘Wanderbares Deutschland'. De ‘LT Wildbach’ biedt vanuit Freudenberg-Boxtal prachtige uitzichten op het dal van de Wildbach en de Main die zich uitstrekken tot in de Spessart. De ‘LT Wasser.Wein.Weite’ voert vanaf Külsheim naar de wijnbergen ‘Hoher Herrgott’ met een prachtig uitzicht over Külsheim en het dal van de Amorbeek.

Nieuwe meditatieve wandelroutes

Nieuw in 2020: 9 meditatieve wandelroutes als een eigentijds aanbod in het ‘liefelijke Taubertal'. De routes over afstanden van tussen 8 en 18 km voeren naar sacrale gebouwen en andere plekken. In kerken, kapelletjes of bij heiligdommen langs de route kunnen wandelaars zich de tijd nemen voor reflectie. De meditatieve wandelroutes, die zijn gemarkeerd als LT-M1 tot LT-M9, zijn bedoeld als een bewuste bijdrage aan ontspanning en meditatie. De Deutsche Wanderverband heeft ook aan de LT-M6, die langs de heiligdommen aan de route voert, het keurmerk ‘Wanderbares Deutschland’ toegekend.

De wandelaars in het Taubertal kunnen gebruik maken van services zoals ‘Wandelen zonder bagage’ of de ‘Fiets- en wandeltreinen in het Taubertal'. Als de bezoekers gebruik maken van het openbaar vervoer in het Taubertal met de Taubertal Card, kunnen zij op vertoon van hun kaartje (vanaf de datum van afstempeling en 2 verdere dagen) 50% korting op entreeprijzen of aanzienlijke kortingen op de aankoop van wijn ontvangen.

 


Jaarlijks wandelevenement: 9 t/m 11 oktober 2020

Heerlijk wandelen in het Taubertal
© Tourismusverband „Liebliches Taubertal“ / Peter Frischmuth

De 14e editie van de Taubertäler Wandertagen, die tijdens drie dagen van 9 t/m 11 oktober 2020 wordt gehouden, staat helemaal in het teken van het wandelen. Deze dagen bieden de mogelijkheid voor een hernieuwde kennismaking met het Taubertal tijdens wandelingen met gidsen die heel wat kunnen vertellen over de natuur en bezienswaardigheden in de streek. In de brochure vinden de bezoekers ook informatie over wat zij in de avonduren kunnen ondernemen. Daarmee is ook de gastvrijheid in het Taubertal verzekerd.

Meer informatie over Wandelen in het Taubertal.

Foto's:

Titelfoto: © Toursimusverband "Liebliches Taubertal" / Peter Frischmuth

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze