Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Hessen - ideale wandelregio hartje Duitsland

Waar kun je mooier wandelen dan in Hessen? Hier geen fanatieke Alpenreuzen of saaie laaglandpolders, maar dankzij het vriendelijke middelgebergte van Hessen toch aangenaam veel 'buitenlandgevoel'. We zijn in Duitsland, dus met de goede wandelkaarten en de bijzondere,  bewegwijzerde wandelroutes zit het wel goed. Een heel netwerk, met korte ommetjes en uitdagende premiumroutes. Onderweg altijd wel een wandelvriendelijk hotel of pension of leuk 'gemütlich' restaurantje waar ze weten wat wandelaars nodig hebben. Heerlijke streekgerechten uit Hessen bijvoorbeeld, of een welverdiend glaasje wijn uit de Rheingau, ook al Hessen.

 

De mooiste wandelroutes van Hessen

Bedenk vooraf of je een ambitieuze, sportieve wandeltocht wilt maken, of een makkelijk, afwisselend pad langs bezienswaardigheden. In het eerste geval: de Nibelungensteig, bergwandelingen door het Odenwald, heeft maar liefst 4.000 hoogtemeters. Echt iets voor geoefende wandelaars dus. In dezelfde regio in Hessen: de Odenwald Bergstraße, glooiende heuvels tussen de dalen van Main en Neckar. Beboste hellingen, maar ook langzaam stijgende wijngaarden en open veld. Veel gemakkelijker wandelen: de Rheinsteig, de ruim 300 km van Wiesbaden naar Bonn, voornamelijk parallel aan de rivier de Rijn. Over soms smalle paadjes langs spectaculaire uitkijkpunten, met heerlijke panorama's over de wijnregio Rheingau, met onder andere de klassieke rots Lorelei, bekend van de legende.

 

Heel erg fraai is de Urwaldsteig Edersee. Letterlijk 'oerwoud' want rond de langgerekte kronkels van het enorme stuwmeer liggen de meest ongerepte stukken bos van heel Duitsland.
Interessant: oude Romeinse vestingwerken en forten langs de noordgrens van het Romeinse Rijk, de Limes. Vandaar Limeserlebnispfad Hoch Taunus. Op loopafstand van Frankfurt door de groene weilanden, langs boomgaarden en wijnboeren, over zandduinen en door donkere bossen? Kan allemaal, op de 64 km lange Grüngurtel Rundwanderweg Frankfurt am Main. Andere geliefde wandelroutes in Hessen: de Rothaarsteig en de Winterberger-Hochtour.

 

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze