Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Waldecker Land

Midden in het noordelijke gedeelte van Duitsland, in Hessen, ligt het Waldecker Bergland met zijn glooiende heuvels, groene bossen, idyllische meertjes en pittoreske stadjes. Het gebied nodigt in de zomer uit tot wandelen en watersport, in de winter kan men er eindeloos langlaufen en zelfs skiŽn. Maar ook de cultuurliefhebber vindt voldoende inspiratie in de kastelen, kloosters en musea.

Zomervertier

Lekker afwisselend wandelen door dichte bossen en over groene alpenweiden met altijd wel een mooi uitzicht op een meertje. In de heuvels van het Waldecker Bergland kan men urenlang wandelen en de regio is ook geschikt voor Nordic Walking. De heuvels zijn nergens stijl zodat iedereen het stijgen en dalen aan kan, ongeacht leeftijd of fysieke conditie. De hotels in de omgeving ontvangen graag wandelaars en bieden extra service zoals een lunchpakket en wandelkaarten. Veel hotels verzorgen het bagagetransport zodat meerdaagse wandelingen tot de mogelijkheden behoren. De plaatselijke horeca weet heel goed dat wandelaars vaak milieubewust zijn en dus staan er vooral lokale gerechten en lokale producten op het menu.
Tussen de heuvels liggen talloze meren en riviertjes. Zeilers kunnen hun hart ophalen op de Eder-, Diemel- en Twistermeren. Aan de oevers van deze meren zijn strandjes om te zonnen, te zwemmen en te duiken. Avontuurlijk, maar niet gevaarlijk is het om te kanoŽn op de snelstromende rivieren. Dankzij de zuiverheid van het water zitten de meren vol vis. Vissers hengelen er op aal, forel en karper. Visvergunningen zijn verplicht, maar dagkaarten zijn verkrijgbaar.

Wintervertier

In de winter verandert het in het Waldecker Bergland gelegen Winterpark Willingen in een wintersportgebied. Op de glooiende heuvels worden langlaufloipes uitgezet variŽrend in lengte en in zwaarte. Een aantal heuvels in dit gebied kan met recht berg genoemd worden en dus kan er geskied worden. De 12 skiliften leiden naar 25 verschillende pistes. Voor de meesten zal het bij kijken blijven, maar de echte durfals kunnen ook skispringen op de MŁhlenkopfschanze. Aan de kinderen is ook gedacht en voor hen zijn er speciale hellingen geprepareerd om vanaf te sleeŽn. De voorzieningen in Winterpark Willingen zijn uitstekend: gratis parkeerplaatsen bij de liften, diverse wintersportzaken waar materiaal gehuurd kan worden, 15 restaurants en een oergezellige apres ski. Om het wintergevoel kompleet te maken kan er bij vorst ook op de meren geschaatst worden en anders is er de Heloponte kunstijsbaan en in Willingen een overdekte ijsbaan.

Kunst, cultuur en verzonken dorpen

Iedere vakantie kent minstens een dag zonder sportieve activiteit. De meest voor de hand liggende bestemming is het barokke kuuroord Bad Arolsen te verkennen. Met name het kasteel, waar ooit een koninklijke familie woonde, is zeer de moeite waard. Het Waldecker Bergland telt 16 kloosters waarvan het grote cisterciŽn- zerklooster in Haina het meest imposant is. Met name in de herfst is het stuwmeer, de Edersee een bezoek waard. Bij de aanleg hiervan moesten 900 mensen verhuizen en bij laag water zijn de resten van hun drie verzonken dorpen, de begraafplaatsen, bruggen en muren zichtbaar. Frankenberg, Korbach, Bad Wildungen en Waldeck zijn pittoreske stadjes vol met vakwerkhuizen en een bezienswaardige gotische kerk.

Informatie

Touristik Service Waldeck-Ederbergland GmbH

SŁdring 2

D-34497 Korbach

T +49 (0)5631 954359

Email

Internet

Kaart

Zin gekregen om naar het Waldecker Land te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar het Waldecker Land bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze