Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Dag tot dag programma van een een individuele wandelreis vanuit een vast hotel in Kurort Gorisch in de Sächsische  Schweiz (Saksisch Zwitserland)

Dag 1: aankomst op eigen gelegenheid.

 

 

Dag 2: Vesting Königstein, rotsformatie Pfaffenstein met Barbarine (ca. 13 km, 5 uur)
Te voet of met de bus gaat u naar Königstein. Met het treintje kunt u naar boven naar de vesting rijden. Na een rondgang door dit uitgestrekte complex (met een zeer interessante geschiedenis wandelt u weer terug naar het plaatsje Köningstein. Beklimming van de tafelberg Pfaffenstein. U komt ook langs de Barbarine, een rotsnaald die ook wel het symbool is van de Sächsische Schweiz. Afdaling door ‘het oog van de naald’ en terug naar het hotel.

 

 

Dag 3: wandeling naar de Bastei en boottochtje op de Elbe (10 km, 4 uur)
Met de S-Bahn rijdt u naar Wehlen en vervolgens neemt u het veer over de Elbe. Wandeling bergopwaarts naar de zeer fotogenieke Bastei en de Felsenburg Neurathen. Geniet van het prachtige uitzicht door de Schwedenlöcher richting Amselsee en Rathen. Met de Elbestroomboot vaart u weer terug tot aan Königstein. Vandaar uit terug naar het hotel.

 

 

Dag 4: Obere Schleuse, romantisch Kirnitzschtal, uitkijkpunt Königsplatz (12 km, 4 uur)
Met bus of auto rijdt u naar Hinterhermsdorf. Wandeling naar de ‘Obere Schleuse’ (sluis) en maak een romantisch boottochtje door het schitterende landschap. Vervolgens via Hermannseck naar Königsplatz. Hier heeft u een spectaculair uitzicht op de omgeving. Vervolgens terug naar Hinterhermsdorf en terugreis naar het hotel.

 

 

Dag 5: wandeling naar de rotsformatie Schrammsteine (ca. 12 km, 4,5 uur)
Wandeling vanaf Bad Schandau langs de Elbe naar Postelwitz. Over de Jägersteig naar de ingang (Schrammsteintor) en beklimming van de impossante en ruige rotsformatie Schrammsteine. Ook hier weer een fenomenaal uitzicht. U loopt verder over de kamweg naar de uitkijkpunten Carolafelsen, Wenzelwand en Kipphorn. Afdaling naar Schmilka. Met de bus terug naar het hotel.

 

 

Dag 6: rotsformatie Affensteine, Idargrot en Kuhstall (12 km, 4,5 uur)
Met Kirnitzschtalbahn (trein) of auto naar Beuthenfall. Wandeling door de Affensteine naar Freisnstein, bezichtiging van de Idargrotte. Verder naar Kuhstal. Beklimming van de Hauptburg over smalle treden. Na een pauze weer terug naar beneden wandelen via de Lichtenhainer waterval en terugreis naar het hotel.

 

 

Dag 7: wandeling naar het Prebischtor (Tsjechië). (ca. 19 km, 5 uur)
Met de S-Bahn reist u naar Schmilka. Het veer zet u over de Elbe naar Herrnskretschen (Hrensko) in Tsjechië. Wandeling naar het Prebischtor, de grootste natuurlijke zandstenen brug van Europa. Via de Gabrielensteig wandelt u naar Stimmersdorf. Vervolgens omlaag naar het dal van de Kamnitz. Gemoedelijk boottochtje naar beneden. Wandeling langs de wilde rivier Kamnitz naar Herrnskretschen en terug naar het hotel.

 

 

 

Dag 8: terugreis op eigen gelegenheid
Treinreizigers worden naar het station in Bad Schandau of Königstein gebracht (tegen kostenvergoeding)

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze