Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Op stap met kinderen in Münster

De Allwetterzoo in Münster: een dierentuin voor elk jaargetijde

De Allwetter Zoo in Münster is een van de mooiste dierentuinen van Europa. Maar liefst 3000 diersoorten uit alle delen van de wereld vind je hier, soms heel exotisch, soms heel vertrouwd. Je kunt veel dieren van heel dichtbij beleven. Je mag samen met de oppassers de olifanten voeren of de  pinguïns begeleiden op hun middagwandeling. De Allwetter Zoo heet niet voor niets zo. Door de aanleg met overdekte wandelpaden kun je het hele jaar door droog van het ene naar het andere dierenverblijf wandelen. In het Westfälische Pferdemuseum kun je je verdiepen in alles wat met paarden te maken heeft. Voel je een echte cowboy op de rijsimulator.

 

De dierentuin is dagelijks vanaf 9 uur open en ligt in het recreatiegebied Aasee. In de zomermaanden kun je elk half uur met ‚Solaaris‘, een boot die met zonneenergie wordt aangedreven, vanuit het stadscentrum naar de dierentuin varen. Honden zijn welkom.

Allwetterzoo Münster | Sentruper Straße 315 | 48161 Münster


MuKK: een warenhuis speciaal voor kinderen

Winkelen met kinderen in het kinderwarenhuis MuKK in Münster
Winkelen met kinderen vermoeiend? Niet in Münster!
© MN Studio - Fotolia.com

Een luilekkerland voor kinderen is warenhuis MuKK aan de Alter Fischmarkt. Een nostalgische carrousel, de grote carrera-racebaan, of de 12 meter lange glijbaan waarmee je naar de reusachtige speelgoedafdeling in het souterrain te glijden zorgen voor stralende ogen bij grote en kleine kinderen. Naast enorm veel speelgoed vind je hier ook knutselspullen, spellen, puzzles en schoolspullen voor kinderen vanaf 3 jaar. Op de bovenverdieping is alles voor kinderen van 0 – 36 maanden verkrijgbaar. Wedden dat je in de knuffeldierenafdeling de liefde voor het leven vindt? Op de begane grond is het prachtige speelgoed van Spiegelburg te verkrijgen, dus ook prinses Lillifee. Ook kindermode en positiekleding is in warenhuis MuKK verkrijgbaar.

MuKK | Alter Fischmarkt 12 | 48143 Münster
Geopend: ma – za: 10-19 uur


Tentoonstelling over dinosaurussen in het LWL-Museum voor natuurkunde met planetarium in Münster

Een bezoek aan het natuurkundig museum in Münster is een reis terug in de tijd. Ga mee en beleef hoe de wereld er uitzag toen de dinosaurussen nog leefden. Wist je dat hier vroeger ook mammoets hebben geleefd? In het unieke planetarium kun je een expeditie maken door het heelal. De nieuwe dinotentoonstelling is een must voor kleine onderzoekers. Hier kom je alles te weten over dinosaurussen en hun soortgenoten. Kijk de gevreesde tyrannosaurus rex eens diep in de ogen of bekijk hoe de ‘eirover‘ citipati haar jongen uitbroedt. Naast een zeldzaam skelet van een zwemmende dinosaurus, kun je ook reconstructies van de kleine roofdinosaurussen met prachtige veren en een enorm skelet van een potvis bewonderen.

LWL Museum für Naturkunde | Sentruper Straße 285, 48161 Münster
Geopend: di-zo: 10-18 uur

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze